Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Visszaállt a régi rend a Szegfű utcán

Hódmezővásárhely - A hónap eleje óta újra nem lehet parkolni a Szegfű utcai közben Hódmezővásárhelyen. A virágládákkal lezárt szakasz ezentúl sétálóutcaként funkcionál. Az autósok a Balogh Imsi Sportközpont mélygarázsát használhatják.
Eltűntek az autók a Szegfű utcai kisudvarból Hódmezővásárhelyen. Március elsejétől már nem használhatják a belvárosba érkezők az üzletek előtti parkolókat. Eredetileg sem lehetett oda parkolni, csak miután bezárták a Balogh Imsi Sportközpontot, amivel együtt a mélygarázsra is „lakat" került, engedélyezték a várakozást. Vágó János, a belváros önkormányzati képviselője elmondta: ez csak átmeneti megoldás volt, hogy az üzletek előtti díszburkolaton megállhassanak az autósok, de csak azok, akik behajtási engedéllyel rendelkeztek. Ennek ellenére mások is használták a parkolót.

Eltűntek az autók a Szegfű utcai kisudvarból. A járművekkel a mélygarázsban lehet parkolni. A szerző felvétele
Eltűntek az autók a Szegfű utcai kisudvarból. A járművekkel a mélygarázsban lehet parkolni.
A szerző felvétele

Miután a csarnok a város tulajdonába került, újra megnyílt a mélygarázs, s most már semmi nem indokolja, hogy a kisudvarban parkoljanak a járművek. A garázsban – úgy, mint a város többi fizetős zónájában – óránként 160 forintért parkolhatnak, míg hétköznapokon 18 és 8 óra között, valamint hétvégén nem kell fizetni. Az aréna melletti parkolókat pedig csak mozgáskorlátozottak használhatják.

Eltűntek az autók a Szegfű utcai kisudvarból. A járművekkel a mélygarázsban lehet parkolni. A szerző felvétele
Eltűntek az autók a Szegfű utcai kisudvarból. A járművekkel a mélygarázsban lehet parkolni. A szerző felvétele

A Szegfű utca forgalomtól elzárt területe ezentúl sétálóutcaként funkcionál. A képviselő megújulást ígért, hamarosan padokat helyeznek ki, javítanak a közvilágításon, valamint karácsonykor ünnepi díszbe öltöztetik majd ezt a szakaszt is. Az utcában található földes területtel kapcsolatosan Vágó János elmondta, egyeztetnek az ingatlantulajdonosokkal, hogy ez a szakasz is megújulhasson, mivel most rontja az összképet.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az üzletek, így például a gyógyszertár továbbra is megközelíthető autóval a sportcsarnok irányából, de ott csak egy ki- és beszállás idejéig állhatnak meg a járművek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszkörtefákat ültetnek Hódmezővásárhelyen

Az elöregedett, kivágott gesztenyefák helyére 40 darab díszkörtefát ültet a város a Kinizsi utcán, a telepítést csütörtökön kezdték meg a szakemberek. Tovább olvasom