Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Visszafordították a járműveket a vásárhelyi Kossuth téren

Hódmezővásárhely - A közterület-felügyelők tegnap egy kamion kivételével minden járművet visszafordítottak a Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András utcán. A forgalom az Oldalkosár utcára zúdult.
Tegnap kora reggel egyetlen utazni vágyó jelent meg a Kossuth téri buszmegállóban. Miután elolvasta a Tisza Volán által hétfőn délután kifüggesztett tájékoztatót arról, hogy itt megszűnt a megálló, máris nyakába kapta a lábát, hogy időben eljusson a Petőfi utcaiba. A közterület-felügyelet munkatársai megállították, visszafordították vagy a városháza felé terelték azokat, akik a Szőnyi vagy az Oldalkosár utca felől akartak végighajtani az ezentúl sétálóutcaként működő Dr. Rapcsák András utcára.

Ezt a kamion azért engedték tovább, mert színpadtechnikai eszközöket szállított a Kossuth térre. A szerző felvétele
Ezt a kamion azért engedték tovább, mert színpadtechnikai eszközöket szállított a Kossuth térre.
A szerző felvétele

A terelés miatt rendkívül megnövekedett az Oldalkosár utca forgalma. Azt a hatalmas kamiont azonban átengedték, amely az augusztus 20-i városi programhoz szükséges színpadtechnikai felszereléseket szállította. Az ugyanis máshogy nagyon nehezen jutott volna el a Zrínyi utca és a Kossuth tér torkolatához. Az átépítés alatt álló Dr. Rapcsák András utca Deák Ferenc utcai torkolata felől beton térburkolók zárták el a behajtás lehetőségét. Az útlezárást egyébként már a laktanyánál, illetve az ellenkező oldalon a Jókai utca előtt is jól látható táblákkal jelezték.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Én2 2011. augusztus 24. 13:51
  „Pénz van és ész nincs!! Ez most igazán látszik, el kell költeni a pénz, mindegy mire csak dobájluk. Az biztos, hogy a pm .és a képviselő testület kibaltázott az emberekkel. Kirekesztette a betegeket, időseket mozg. korl-takat mivel ők eddig be tudtak jutni a város központjába busszal de (mivel ott van PTP: BANK? GYÓGYSZERTÁR? KÓRHÁZ stb.) most ugyan a közelébe se tudnak menni ezután.”
 • 34. booo 2011. augusztus 22. 20:11
  „Bocs, hogy megint "hőbörgök egy kicsit, de a Szentes felől érkezőknek a nagy zöld táblákon (Balázs-gumi és Jókai kereszteződés előtt) még mindég ki van rakva hogy Szeged egyenesen.
  A teljesség kedvéért meg kell említenem hogy mint van egy terelő tábla is kb 1.5m magasan. Na, ezt nagy forgalomnál a járművek már nem biztos hogy észreveszik!

  Miért nem tábláztak ki mindent rendesen, majd utána zárják le az utat. Valahogy minden fordítva történik amit a logika diktál! Vagy lehet hogy csak én gondolkodok logikátlanul? :)”
 • 33. Lillencs 2011. augusztus 22. 12:08
  „Ez egyszerűen borzalom.”
 • 32. Lázárhelyi 2011. augusztus 21. 21:31
  „Nem a járműveket kellene itt visszafordítani, hanem azt, aki ezt kitalálta, illetve aki a Kutasi-Jókai kereszteződésbe lámpát szereltet, valamint aug. 20-ára bezáratja a strandot.
  De vajon ki lehet őőőőőő...”
 • 31. cikicakk55 2011. augusztus 21. 19:17
  „Tudja valaki, hogy a Lázár utcából az eddigi kerékpár út hol fog folytatódni? A Petőfi utcába az eddigi tele zöldnél tudtunk mi kerékpárosok átjutni.Hogy lesz ezután?Autóval is kényelmetlen a kerülő, de kerékpárral főleg hideg téli időben kifejezetten kellemetlen lesz.”
 • 30. kukus 2011. augusztus 21. 10:38
  „Hát igen.Vásárhelyen megoldották a kör négyszögeaítését.Ezt is elsőként az országban.Gratulálok városunk nagyjainak!”
 • 29. intercooler 2011. augusztus 20. 18:12
  „Az útlezárást egyébként már a laktanyánál, illetve az ellenkező oldalon a Jókai utca előtt is jól látható táblákkal jelezték...........................
  30x60 cm sárga nyilacskás táblával "47"-es felirattal a Jókai kereszteződésében Szentes felől.A laktanyánál semmi!!! Az Oldalkosár utca elején a kolesznál volt egy kopott sárga nyilacskás tábla "45- ös fel írattal.(csütörtök reggel 7 órai állapot)Tisztelt pergament firkászka,tájékozódj mielőtt valótlanságokat írsz.Másik dolog... le kellett volna nagy piros szalaggal húzni, a Jókai útcánál a SZEGED fel íratot a nagy zöld táblán, arra rászegecselni a sárga nyilall jelölt terelö őt jelzést.Külföldi kamionost beviszi a GPS,emlegeti a felmenőjét annak aki ezt az egész labirintust kitalállta.Megkérdezném halkan:hogy lehet egy állami kétszámjegyű fő utat kisajátitani???? lezárni????.Őszintén szólva ,sajnálom a vhelyi embereket azokat főleg akik az egybezsúfolt tranzit út mellett élnek, laknak dolgoznak.”
 • 28. Én2 2011. augusztus 20. 13:01
  „KÁOSZ van Vásárhelyen és eszetlenség.”
 • 27. booo 2011. augusztus 19. 18:58
  „Ma végre leszedték a magas, helytelen táblákat az Ady és Hősök tere szakaszról. Azt viszont továbbra sem értem, ha rázúdítanak egy utcára egy nagyobb forgalmat, a 30-as táblát miért nem szedik be? Tételesen az Oldalkosár utcára gondolok! Nagy a kontraszt a Kossuth tér és környéke és a város többi része között!
  Továbbra is egy hasznot nem hozó, értelmetlen építkezésnek tartom a Szántó elején ami történik.”
 • 26. Power 2011. augusztus 19. 17:39
  „"Az útlezárást egyébként már a laktanyánál, illetve az ellenkező oldalon a Jókai utca előtt is jól látható táblákkal jelezték. "
  Ott jöttem el, de semmit nem láttam. Lehet hogy vakon kaptam jogosítványt?
  Ekkora kapkodást és felfordulást még soha nem láttam, nem állnak a szervezés magaslatán!
  A többiről inkább nem mondok véleményt...”
 • 25. cleanx 2011. augusztus 19. 13:53
  „Andrássyn se lehet már sétálni omlik a homlokzat, kitöröd a lábad a kátyukban, ha át akarsz jutni az másik oldalra a bankból egy duriba vagy éppen onnan tovább egy gyógyszertárba akkor elüt a biciklis, át kell mászni a parkoló autókon és még az úton álló virágládákon is át kell küzdeni magad :)

  Kávézók, fagyizók lesznek? ..mert a többi élhetetlen városban 10 éve kész vannak a sétálóutcák!

  Na és a változatos illatok...napsza(g)tól függetlenül. Honnan jön vagy mit hordanak ide ?”
 • 24. félnótás 2011. augusztus 19. 12:44
  „Nagyon remélem, hogy minden körforgalomban lesz szobor!
  Kezdek rászokni, hogy fényképezőt vigyek magammal.
  Az egyik kezemmel kormányzok, a másikkal az index, a harmadikkal a gép, a negyedikkel a telefon, mert azért be is kell számolnom a látványról...
  Szuper, és egyedülálló!
  El is felejtem, hogy nincs tábla ami jelezné a felújjításokat.
  Boldogan keringélek a városban, és nézegetm a körfolmak szobrait.”
 • 23. totya66 2011. augusztus 19. 11:44
  „Hát igen most hogy dübörög a gazdaság és jobban élünk mint 4 éve, ideje kicsit szépíteni és korszerűsíteni a várost.
  Hiszen ne csak mi éljünk jól, hanem legyen szép és élhető a város is! :(”
 • 22. booo 2011. augusztus 19. 05:02
  „20. Ancsa60
  Nyugi, a végleges buszmegálló a két körforgalom között lesz! Megjegyzem, igy hogy a 45-öst elterelték gyakorlatilag a Szőnyi utcai körforgalom teljesen feleslegessé vált!
  Tényleg nem akarok piszkálódni, de szerintem nagyon nagy a körforgalmak íve DE az út szélessége NAGYON KICSI. Legalábbis most nekem úgy tűnik! Hosszú buszok hogy fognak ott elfordulni?”
 • 21. Ancsa60 2011. augusztus 18. 23:03
  „Bravó ! Megvolt az első karambol. Erről beszéltünk eddig is. Ezt nem látták előre????? Agyrém. Iszonyú forgalom, büdös van Vásárhelyen . De sétálóutcánk lesz......Már aki élve átér az Oldalkosár utcán . Eddig is rengeteg baleset volt az Oldalkosár- Kaszap sarkán.A buszmegállókat nem lehet a körforgalmak elé rakni, ezt ez laikus is tudja.”
 • 20. florian70 2011. augusztus 18. 20:44
  „Megcsinálták volna az Andrássyt a Kossuth tértől az Emlékpontig ilyenre, egy szót sem szólnék. "
  Ez így van , na persze nem az emlékpont miatt ,hanem mert ott mondjuk több üztet van több a látni való arra felé .

  17. Bikisunáj 2011.08.18. 18:41
  Biztos hülye vagyok, de hogy lehet egy országos főútból sétálóutcát csinálni??? Ja! Hát így! Értem én...

  Na még ilyet én sem hallottam!!”
 • 19. Zsoltee0716 2011. augusztus 18. 19:03
  „Hódmezővásárhelyen is elkezdődött. látvány tervet nem láttam még, de biztosszép lesz. jah köszönjük dm. Egyes ez a cikk!

  Bár így halkan jegyzem meg, mert a DM, még nem írta de elkezdték bontani(már vagy egy hónapja) a leendő Agóra helyét, brutális por száll arra felé.”
 • 18. Bikisunáj 2011. augusztus 18. 18:41
  „Biztos hülye vagyok, de hogy lehet egy országos főútból sétálóutcát csinálni??? Ja! Hát így! Értem én...”
 • 17. attilamet 2011. augusztus 18. 18:10
  „Az előttem szólók elmondták a lényeget, egyszóval katasztrófa. Akárki találta ki az egy....”
 • 16. izsi 2011. augusztus 18. 16:09
  „Naponta több száz kilométert közlekedek a délalföldön, Vásárhelyen hetente többször áthaladok hol a Szeged-Orosháza, hol Szeged-Szentes útvonalon. Emellett az útinfókban is igen naprakész vagyok, de erről a terelésről nem halottam. Olyan jól ki van táblázva!
  Ezek alapján a Szentesről betorkoló főutca zsákutca? Gratulálok!
  Jó lenne azt a pár jelzőlámpát is ehhez hozzáhangolni.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik a vásárhelyi közvilágítást - videóval

6830 nátriumgőzös lámpatestet cserélnek korszerű, 30 százalékos energiamegtakarítást jelentő LED-technológiásra Hódmezővásárhelyen az év végéig. Tovább olvasom