Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Visszakérik a gáztámogatást

Hódmezővásárhely - Nem vagyok csaló, jogosan vettem fel a gázártámogatást – mondja a vásárhelyi Tót Edit, akinek lehet, hogy közel százezer forintot kell visszafizetnie a Magyar Államkincstárnak. Az egyedülálló édesanya hivatali huzavonája azzal kezdődött, hogy az ideiglenes lakcíme állandó tartózkodási hellyé vált.
Elképzelhető, hogy közel százezer forintot kell visszafizetnie a vásárhelyi Tót Editnek a Magyar Államkincstár kasszájába. A három gyermekét – egy 17 éves fiút, egy 14 éves lányt és egy 10 éves, tartósan beteg fiút – egyedül nevelő édesanyának az elmúlt egy év alatt utalt gázártámogatást kellene visszaadnia.

– Jogosan kaptam a megítélt összeget, most mégis nekem kell bizonygatnom, hogy nem vagyok csaló – mesélte Edit. Az asszony hivatali huzavonája egy ellenőrzéssel kezdődött. A kincstár számára ekkor derült ki, az albérletben élő család tartózkodási helye már nem ideiglenes, hanem állandó lakcímként szerepel. A változásról Edit korábban tájékoztatta a hivatal ügyfélszolgálatát. Bemutatta azokat az iratokat is, amelyben a főbérlő hozzájárult ahhoz, hogy Edit vegye fel a támogatást, valamint azt is bizonyította: a nevén van a gázóra.

Tót Edit nem tudja, miből fizetné vissza a támogatást. Fotó: Tésik Attila
Tót Edit nem tudja, miből fizetné vissza a támogatást.
Fotó: Tésik Attila

– Közölték, minden rendben lesz, továbbra is jogosult vagyok a támogatásra. Az ellenőrzés után azonban ennek ellenkezőjéről kaptam egy levelet, október elsejétől megszüntették a gázártámogatásomat, valamint leírták: külön eljárásban döntenek a költségek visszafizetéséről. Fellebbeztem, most várom a fejleményeket. Addig azonban fűtenem kell. Ezt a számlát is nehezen fizetem ki, nemhogy egy nagyobb összeget – jegyezte meg az édesanya, aki hónapokkal ezelőtt elvesztette a munkáját. Az asszonynak korábban is akadt problémája a támogatással. Az iktatószámát ütötték el, ezért követeltek rajta egyhavi költséget. Máig nem derült ki, ki hibázott – tette hozzá –, akkor is neki kellett bizonygatnia, hogy nem csaló.

Érdeklődtünk Tót Edit ügyéről a Magyar Államkincstárnál. Elektronikus levelükben közölték: a fellebbezés alapján az asszony ügyének felülvizsgálata folyamatban van, az eredményről határozatban értesítik.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2009. november 01. 10:52
  „Akkor én meg kérem vissza azt a pénzt, amit az energiaszolgáltatók jogtalanul túlszámláztak és a "szociálisan érzékeny" kormány rátette a kezét, berakta a krízisalapba, hogy a szerencsétlen kátrányos helyzetűeknek adja. Kamatostul kérem vissza!”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2009. október 31. 17:27
  „Hát lehet hogy nagyon sütősek a hozzászólásaim de ime egy példa a sok burokrácia közül! Szerintem ez a cikk sokkalta sütősebb mint az én hozzászóllásaim. Vagy tévedek kedveskéim?”
 • 3. nemecsekerno_007 2009. október 31. 12:44
  „2. erika87

  Valakinek van valami megoldása?

  - Egyénileg kéne igényelni és nem ártana valami személyes kapcsolat
  - APEH-et is be kellene vonni a rászorultság vizsgálatába
  - nyílván alaposabban meg kéne vizsgálni a rászorultságot
  - valahogy nyílvánossan hozzáférhetôvé kéne tenni az anyagokat (bár ennél felmerülhetnek személyiségijogi problémák)
  - össze kéne hozni az igénylô által adott adatokat, a banki hitelek adataival. (ha hitelt is vett fel, akkor ott azt kell bizonyítani, hogy mennyire hitelképes)
  Nagyjából ennyi, de szerintem ezt szakemberek már elmondták, leírták. Tudjuk mit kell tenni, de a politika, a hivatalok nem mernek lépni, nekik kényelmesebb a langyos f*sban dagonyázni.”
 • 2. erika87 2009. október 31. 12:19
  „Én dettó így jártam, tőlem is visszakéri a gázártámogatást egy összegben a MÁK ugyanezen okokra hivatkozva, szerinte jogosulatlanul vettem fel, pedig 49 000Ft a rok. nyugdíjam, egyéb jövedelmem nincs és a panelt nem egyszerű ebből fenntartani.
  Ezek szerint a MÁK is hibázott, ha csak most vette észre, hogy valami nem stimmel. Elég lett volna küldeni a támogatás megkérése után egy elutasító határozatot, az is jobban esett volna, mint közel 100 000forintot visszafizetni büntetésekkel. Fellebbeztem, de gondolom elutasítják, mivel üres a kincstár és persze a nincsteleneknek kell feltölteni. GRATULÁLOK NEKIK! Valakinek van valami megoldása?”
 • 1. gedeon 2009. október 31. 11:07
  „Bürokrácia.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves súlyos sérült egy vásárhelyi balesetben

A sofőrrel a rendőrök alkoholszondát fújattak, mely elszíneződött, vagyis ittasan ült volán mögé. Tovább olvasom