Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Visszavonta ajánlatát a Zsigmondy

Mindszent - Miután egy hónapig nem történt előrelépés, a vásárhelyi Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. visszavonta Mindszentnek tett kedvezményes ajánlatát. A tét 230 millió forint értékű közművagyon sorsa.
Visszavonta a víziközmű átadásáról szóló Mindszentnek tett kedvezményes ajánlatát a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában lévő Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. A döntést Kovács Pál, a cég igazgatósági tagja azzal indokolta: hiába kínálták fel, hogy meghitelezik és átadják a 230 milliót érő közművagyont Mindszentnek, az elmúlt 1 hónap alatt a mindszentiek nem küldtek szerződéstervezetet, de még csak tárgyalást sem kezdeményeztek, így nem sikerült tisztázni a részleteket – például ki vállalja az átadással kapcsolatos pluszköltségeket.

A kisváros az előzetes becslések szerint közel 6 milliárdos – szennyvízcsatorna-építés, az ivóvízminőség javítása – fejlesztésre pályázik, ehhez saját tulajdonban kell lennie a víziközműnek. Utóbbi azonban mintegy 17 éve nem Mindszenté, hanem a szolgáltatóé, a Zsigmondyé. A cég Mindszent nehéz gazdasági helyzete miatt olyan kedvezményes konstrukciót ajánlott, amelyben megelőlegezi a kisvárosnak a 230 milliós vagyont, ami teljes egészében a mindszenti önkormányzat tulajdonába kerül, cserébe pedig a vásárhelyi cég 20 százalékos részesedést szerez a beruházás utáni közös üzemeltetésből – hallottuk Kovács Páltól. Hozzátette: továbbra is támogatják a mindszenti fejlesztést, de a kedvező ajánlatot nem tudják biztosítani. A segítségtől nem zárkóznak el, de most már megvételre tudják felkínálni a közművagyont.

Szerettük volna Zsótér Károly mindszenti polgármester véleményét megkérdezni a vásárhelyiek döntéséről, hogyan tovább, ki tudják-e vásárolni a közművagyont. A városvezető azt mondta: nyilatkozata előtt tájékozódni akar. Az október 6-i vásárhelyi közgyűlésen pedig napirend előtt szeretné tisztázni az ügyet.

Olvasóink írták

 • 8. kunagota 2011. október 06. 18:56
  „Volt lakossági fórum, olyan 2 - 3 hete körül a Művelődési Háznál a csatornázás volt a téma. Ahogy hallottam, olyan 15 személy volt ott. Kint ültek székeken az épület előtt.
  Miért nem kaptunk, kivételesen arról szórólapot, hogy lesz lakóssági fórum?
  Kérdeztem több ismerősömet, hogy ők kaptak-e, mind azt mondta, hogy nem.
  Utólag hallottam, hogy Károlyunk arról áradozott és azzal büszkélkedett, hogy milyen jó, hogy Vásárhely megoldja ezt a 230 milliót, és szerinte a 20 százalék is jó cserébe. Ő volt a király, hogy ezt elintézte, ez volt a lényege. Most akkor, kiesett a csöcs a szájából, hogy hibáztak. Mit kap ezért a jegyző, az érintett dolgozók, valamint a polgármester? Vagy majd ők kifizetik a 230 milliót?”
 • 7. Holló 2011. október 06. 10:17
  „cicoma

  Talán tavaly óta több is belefért volna és nem csak ebben a téma körben voltak itt más témák is!!!!!!!!!!!!!
  Iskola, sport csarnok, viziközmű, német szemét...... csak a teljesség igénye nélkül, had ne soroljam fel.”
 • 6. cicoma 2011. október 05. 19:48
  „Talán egy lakossági fórum belefért volna az egy hónapba.”
 • 5. Minibusz 2011. október 03. 08:33
  „Szerintem ezek a "veszteségek" gyárilag "kódolva" vannak a vezetőkbe.
  Nem tudom elhinni, hogy annyira sok feladat lenne, amit nyomon kellene követni.
  Legyen mondjuk 100.
  100 témát vinni egyszerre, igen van akinek problémás, de azért találták fel a határidő naplót, naptárat, a laptopot meg a titkárnőket meg a helyetteseket, hogy ezeket észben tartsák.
  3-4 emberre szét kell osztani a feladatot, hogy jegyezze meg, és szóljon ha van valami, amit meg kell tenni.
  Még szerencse, hogy én ehhez nem értek.”
 • 4. kovácstibor 2011. október 01. 16:07
  „2. eldorádó: jaja, übergáz! Pont mint az, mikor a volt jegyző megegyezett volna velük peren kívül, akkor is bealudtak. Buktak is egy csomó pénzt.”
 • 3. Falcao 2011. október 01. 11:13
  „Na, ebből sem lesz semmi.”
 • 2. eldorádó 2011. október 01. 09:56
  „Zsótér most tájékozódik, vagyis bealudt a mindszenti szenátus, bokros teendőik közt erre nem jutott idő... über-gáz!”
 • 1. kovácstibor 2011. október 01. 09:44
  „Mi van Pistám, most miért nem mocorogsz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ledózerolják a nyomortanyát

Elkezdték lebontani a vásárhelyi Észak utca 90–92. szám alatti szegregátum utolsó háztömbjét. Tovább olvasom