Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Vita a hazugságról és a város blamálásáról

Személyeskedő vitába torkollt Havránek Ferenc munkáspárti képviselő és Lázár János polgármester párbeszéde a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen. A városvezető kijelentette: senkitől nem tűri, hogy a települést blamálja. A testületi ülés témája a város gazdaságfejlesztési stratégiája volt.
Lázár Jánost bosszantották Havránek Ferenc állításai. Fotó: Tésik Attila
Vitaanyagként fogadta el a város gazdaságfejlesztési stratégiáját tegnapi rendkívüli ülésén a vásárhelyi képviselő-testület azzal, hogy a dokumentumot október elsejéig CD-n elküldi mind a közel ötezer helybeli, egyéni és társas vállalkozás számára, egy újabb kérdőív kíséretében.

Lázár János polgármester hangsúlyozta: ezt az anyagot minden vállalkozó véleményezheti, hiszen kiinduló pontja a város stratégiai fejlesztési elképzeléseinek. Elmondta, az elmúlt 15 esztendőben sok koncepció készült, ám ezek többsége az elavult infrastruktúra fejlesztéséről szólt. A város most szolgáltatóként szeretné segíteni, hogy javuljon a vállalkozások gazdasági versenyképessége.

A koncepciót Csizmadia Norbert település- és területfejlesztő geográfus ismertette a közgyűlés tagjaival. E szerint a következő tíz esztendőben a tradíciókra és az innovációra építő gazdaságfejlesztésre, a turizmus fejlesztésére, illetve versenyképes agrárgazdaságra lenne szükség a városban.

Hampel Tamás, a kereskedelmi és iparkamara helyi elnöke, valamint a felszólaló képviselők egyetértettek az elképzelésekkel. A munkáspárti Havránek Ferenc viszont – ugyan a stratégiát támogatta – hozzászólásában azt állította: tud olyan vállalkozóról, akit a helyi építményadó tett lehetetlenné. Lázár János – miután hiába tudakolta az érintett nevét – egyenesen hazugságnak nevezte a képviselő állítását. A város első embere hozzátette: nem tűri el senkitől, hogy Vásárhelyt blamálja. Havránek Ferenc kis idő múlva olyan fotókat mutatott a közgyűlésnek az ipari parkról, amelyek gazos, parlagfüves, elhanyagolt területeket ábrázoltak. Mire a polgármester kijelentette: ő is tarthatna vetítést Havránek lakó- és telephelyé- nek állapotáról. Hozzátette: az önkormányzat kétszer is gaztalanított a területen. Nagy Szabó Gábor, az ipari park vezetője pedig a polgármester kérdésére elmondta: az elhanyagolt területek már nem a város, hanem a vállalkozók birtokában vannak.


Új ügyvezető a Hód-Strand élén

A testület ad hoc bizottságot állított fel az ifjúsági és szabadidőközpont építésével kapcsolatos közbeszerzési pályázat elbírálására, majd zárt ülésen döntött arról, hogy három évig Molnár Attila irányítja a Hód-Strand Kft.-t. Kékesi János, a korábbi megbízott vezető a főmérnöki posztot tölti be.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranylakodalomra készülnek a ''tökmagos'' Szabóék

Aranylakodalmát ünnepli szombaton Vásárhely egyik legismertebb házaspárja, az egykori Béke mozi… Tovább olvasom