Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Vita a vásárhelyi Démász-irodáról

Újra meg kell nyitnia az ügyfélszolgálati irodáját a Démásznak Vásárhelyen – véli Lázár János polgármester, aki ombudsmanhoz fordult a tavaly szeptember végén bezárt iroda ügyében. Az állampolgári jogok biztosa szerint visszás helyzetet okoz az iroda megszüntetése. A szolgáltató egyelőre nem nyilatkozott.
Nyolc napon belül újra meg kell nyitnia vásárhelyi ügyfélszolgálati irodáját a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Rt.-nek – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János polgármester, miután megérkezett az állampolgári jogok országgyűlési biztosának állásfoglalása a kirendeltség bezárásának ügyében. Lázár János ombudsmanhoz fordult, miután tavaly szeptember végén a cég megszüntette a helyi ügyfélszolgálati irodát, így a megyében csak két városban van lehetőség a személyes kapcsolattarásra. Lázár úgy vélte, ezen intézkedés az esély- és a jogegyenlőség megsértése.

Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának állásfoglalása szerint is visszásságot okoz a lépés, ezért a gazdasági és közlekedési miniszternek kezdeményeznie kellene a villamos energiáról szóló kormányrendelet módosítását, szabályozva a személyes kapcsolattartás lehetőségét.

Lázár szerint miután ez elmarasztaló állásfoglalás, a Démásznak újra meg kell nyitnia az ügyfélszolgálati irodáját, s nem hivatkozhat a telefonos ügyintézés lehetőségére. Jelenleg egyébként a polgármesteri hivatalban intézik a démászos ügyeket, viszont ez nem az önkormányzat feladata, hangsúlyozta Lázár, s csak átmeneti megoldás. A szolgáltatónál megkeresésünkre annyit közöltek: egyelőre nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban. Az ügyfélszolgálat bezárását egyébként annak idején többek között azzal indokolták, hogy egyre kevesebben keresték fel az irodát, a fogyasztók nagy része telefonon vagy interneten intézi az ügyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézkes a vásárhelyi kisajátítás

Kisajátítási eljárást kezdeményezett a vásárhelyi önkormányzat azoknál az endreitelepi lakóknál,… Tovább olvasom