Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Vita az áremelésekről

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés november 24-i rendkívüli ülésén tárgyalta a város tulajdonában lévő, illetve a jogszabály szerint hatáskörébe utalt vállalkozások díjemelési javaslatait – emlékeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján a vásárhelyi Havránek Ferenc, a Zöld Baloldal települési képviselője.
– Módosító indítványt nyújtott be, hogy a közgyűlés ne fogadjon el az éves 4,2 százalékos inflációt meghaladó mértékű emelést.

– Javaslatomban a miniszterelnök úr nyugdíjasoknak szóló levelére hivatkoztam, amely szerint az infláció mértékével, vagyis az áremelkedésekkel arányosan növelni tudják a nyugdíjakat. A közgyűlést vezető polgármester zavaros, az ágazati inflációról szóló beszéde nem kapcsolódott a módosító indítványhoz, amelyet nem bocsátott szavazásra, ezzel törvénysértést követett el – jelentette ki Havránek Ferenc.

Néhány órával később Benkő Zsolt fideszes települési képviselő hívott össze egy sajtótájékoztatót, amelyen visszautasította Havránek szavait, és közölte: megszavaztatták a Zöld Baloldal képviselőjének indítványát, de nem kapott többséget.

– A távfűtés és tömegközlekedés ára nem emelkedett – Havránek javaslata szerint ezek is nőttek volna 4,2 százalékkal. A víz- és csatornadíj a lakosság részére 6 százalékkal, a közületeknek – miután több szennyvizet termelnek –, 12,5 százalékkal nőtt. A lakossági emelés alatta van a 7,2 százalékos ágazati inflációnak – jegyezte meg Benkő Zsolt. Ahogy eddig, jövőre is az utolsó harmadban lesz Vásárhely a 23 megyei jogú város között a díjtételeket illetően. A víz- és csatornadíjakat egyébként évek óta alacsony szinten tartja a város – tette hozzá a fideszes képviselő, aki szerint nem cél a vásárhelyi családok pénztárcáját megterhelni.

Olvasóink írták

 • 11. aquarius 2011. december 09. 09:31
  „Kimoderáltak. Pedig semmi vulgárisat nem írtam. Akkor legyen a polgármester sleppje? Kiskutyája? Ezek aztán igazán szép szavak, semmi ordenáré nincs bennük.”
 • 10. aquarius 2011. december 08. 13:46
  „Érdekes. Azt írja a cikk, hogy a "város tulajdonában lévő, illetve a jogszabály szerint hatáskörébe utalt vállalkozások". A Városellátó Kht. nem ilyen? Mert hogy a parkolási díjat HÚSZ SZÁZALÉKKAL! emelték meg! Hol van ez az inflációtól?! Benkő Zsolt meg lassan befejezhetné a hazudozást. A polgármester <moderálva> máshoz sem ért (mondjuk a képviselőség előtt sem csinált semmit; jól ismerem).”
 • 9. killust 2011. december 07. 08:42
  „Lj és társai figyelmébe!

  "Ahol a Férfi nem működik, ott hiányzik az életből az Értelem. Hiányoznak a magasabb távlatok, hiányzik a létezés célja, de hazugsággá torzul az igazság, hitvánnyá az erény, erőszakká az erő, aljassá a magasztos, üressé a vallás, képmutatássá a morál, és bajba kerül a természet is, mert a férfi már nem látja át a Lét egységét.

  A Férfi nem önös, hanem önfeláldozó. Az életáldozat férfierény, mert tudja, hogy az alacsonyabbat föl kell áldoznia a magasabbért. A hősök rendszerint férfiak voltak."
  M.P.”
 • 8. Én2 2011. december 05. 12:09
  „A vásáhelyi pm. becsapja az embereket sokkal több adót szabott ki mint amit Orbán írt. Orbán azt írta a nyuggereknek levélbe, hogy vizet se fogják emelni lám itt az is felment.Meg minden de miből pm.úr.”
 • 7. énkérekelnézést 2011. december 04. 17:36
  „jól becsapnak minket.úgy forgatják a szavakat ahogy kell de a tény az tény minden emelkedik , a fizetés alacsony és még ezt is csökkenteni akarják térségi minimálbér címen,a tőkések és üzleti cimborák érdekeit nézik,elgyarmatosítanak minket,nem lehet véleményünk,droidok lettünk.”
 • 6. mivan? 2011. december 02. 20:51
  „Engem nem érdekel milyen inflációról beszélnek. Engem az érdekel ha már emelnek minden árat ne ilyen sunyi módon tegyék. Álljanak már ki elénk és mondják már az igazat érthetően. Elvégre is rólunk döntenek.”
 • 5. booo 2011. december 02. 18:48
  „A fidesztől ez egy megszokott dolog! Az ellenzéket mindenáron lenyomják. Számomra az is érdekes hogy a fidesz akarja egyoldalúan megrajzolni a következő választási körzeteket. Egy állítólagos demokráciában ilyet nem lehet csinálni!”
 • 4. havranek 2011. december 02. 16:25
  „A sajtótájékoztató pontos szövege ami ott elhangzott !

  Sajtótájékoztató 2011. december 01.

  Hódmezővásárhely M. J. város közgyűlése 2011. november 24.-i
  ´rendkívüli´ közgyűlésén tárgyalta a város tulajdonában lévő,
  illetve jogszabály szerint a közgyűlés hatáskörébe utalt vállalkozások
  díjemelési javaslatait.
  A tárgyalás alatt módosító indítványt nyújtottam be, miszerint ´a
  közgyűlés ne fogadjon el az éves 4,2%-os inflációt meghaladó mértékű
  emelést.´ Javaslatomban hivatkoztam miniszterelnök úr nyugdíjasoknak
  címzett, akkor még postán lévő levelére, a levél közben megérkezett. A
  polgármester reakciójában hazug módon az ´ágazati inflációkat´
  emlegetve azt állította, miszerint én az előterjesztésnél magasabb
  díjemelést javasoltam. Ez hazugság. Miniszterelnök úr levele tartalmában a
  közgyűlés döntésével ellentétes, a víz és csatornadíj konkrétan is
  szerepel a levélben.
  A közgyűlést vezető polgármester zavaros, az ´ágazati´
  inflációkról szóló beszéde a módosító indítványhoz nem kapcsolódott, és
  így nem értelmezhető. Az a kijelentése, hogy az előterjesztésben
  meghatározott 4,2%-hoz igazodó díjemelés több lenne a többség által később
  megszavazott 6 és 15% közötti emelésnél, a félrevezetésen kívül más célt
  nem szolgált!
  Mivel a polgármester a módosító indítványt nem bocsátotta szavazásra,
  durva törvénysértést követett el!

  Havránek Ferenc
  önk. képviselő”
 • 3. totya66 2011. december 02. 12:54
  „"A lakossági emelés alatta van a 7,2 százalékos ágazati inflációnak - jegyezte meg Benkő Zsolt."
  Orbán szerintem nem az ágazati hanem az átlagos inflációról (4,5)% beszélt, de a helyi kiskirályok másképpen gondolják.”
 • 2. eldorádó 2011. december 02. 11:23
  „igazságkereső :
  az okok keresésében nem megyek vissza a jaltai csúcsig, ahol Churchillék felosztották Európát. Legyen most annyi elég, hogy Magyarország gyarmati sorban van, volt és jó ideig ott is lesz! Így a lapokat (és a jó fizetéseket) nem a magyarok osztják.
  A(dy) disznófejű Nagyúr jóval keményebb nemzeteket, politikusokat is elintézett, tehát kussoljunk és lessük az IMF feltételeit! :-(”
 • 1. igazságkereső 2011. december 02. 10:18
  „Lehet,hogy nem is kellene vitatkozni az áremelésekről, hiszen az árak az országban mindenütt hosszú-hosszú évek óta már a nyugat-európai árszínvonalat is túlhaladja - több példa is van állításomra! -,de most már akkor az áremelést szorgalmazók azt is megmondhatnák, megírhatnák, hogy miből is lehetne ki-és megfizetni a folyamatosan emelkedő árakat, amikor a munkanélküliséget növelik,ellátás nélkül maradnak emberek ezrei, tízezrei, s mindeközben milliárdok tűnnek el mindenfajta közösségi hasznosulás nélkül! Érdekes módon, a bérek nyugat-európai színvonalra történő emeléséről ebben az országban senki nem ejt egy szót sem, nem ír egy sort sem!Mi lehet ennek az oka, tudja valaki?!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Kattints, nagyi!

Néhány év kihagyás után januártól újra indul a Kattints, nagyi! akció Székkutason. Tovább olvasom