Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Vitték a trambulint, mint a cukrot a vásárhelyi Aldiból

Hódmezővásárhely - Kilenc perc alatt hét védőhálós trambulint vettek a tegnap reggel hét órakor megnyílt vásárhelyi Aldi Áruházban. A majd 30 ezer forintba kerülő játék volt a legnépszerűbb áru, a különféle műszaki cikkek mellett. A sorban legelöl állók már reggel ötre érkeztek, nehogy elkapkodják előlük az árut. Volt, aki Szegvárról autózott át a legújabb vásárhelyi nagyáruház kedvéért.
Rövid nézelődés után kiderült, hogy a tegnap reggel hét órakor megnyílt vásárhelyi Aldi egyik slágercikke nem volt más, mint a 29 ezer 990 forintos trambulin. A nagy dobozba csomagolt eszközt olyan gyorsan elkapkodták, hogy a nyitás után pár perccel már újabbakat kellett kihozni a raktárból. Volt, aki egyszerre négyet is vitt belőle. Kérdésünkre a vevő mosolyogva csak annyit mondott: „Nagy a család, sok az unoka, szükség van ennyire!"

Rendőrök irányítottak

Az új áruház nyitása miatt úgy megnövekedett a közeli bagolyvári csomópont forgalma, hogy a jelzőlámpákat délelőtt ki kellett kapcsolni, a járműveket rendőrök irányították. A Kaszap és a Tóalj utca kereszteződésében még az is növelte a torlódást, hogy elkezdték a leendő körforgalom építésének előkészületeit.
Annak ellenére, hogy a város legújabb nagyáruháza tegnap reggel hétre hirdette meg a nyitást, már öt órakor megérkeztek az első vevők, és bevásárlókocsijukkal a még zárt bejárati ajtóhoz álltak. A sor szép lassan hízott. Fél hétre már túlnyúlt az épületen is, és a parkoló autók között kanyargott. Az idősebbek közül nem mindenki bírta az állást, így ők visszaültek a járművekbe, míg a fiatalok tartották a sorban a helyüket. A várakozást leghamarabb a gyermekek unták el. A kicsik a kocsik között fogócskáztak, szüleik csöndesen beszélgettek. Hét óra előtt pár perccel úgy 100-150 fősre nőtt az emberkígyó.

A védőhálós trambulin volt a legnagyobb sláger Fotó: Tésik Attila
A védőhálós trambulin volt a legnagyobb sláger
Fotó: Tésik Attila

– Porszívó vagy takarítógép, illetve fúrógép. Ez az a három dolog, amiért elsősorban jöttünk. Azért érkeztük két órával korábban, hogy biztosan kapjunk mindent, amit szeretnénk – mondta Ruczás Józsefné.
A vásárhelyi nő a hajnali csípős időre is felkészült, rendesen felöltözött. Nem fázott, csak a háta fájt a sok álldogálástól. Hét előtt öt perccel ki is nyílt az ajtó, s a biztonságiak sorfala között be is mehettek szépen sorban a vásárlók.

A konkurencia is korán kelt

A legújabb üzlet megjelenésére a közelben lévő konkurencia is készen állt. Az Aldihoz gyalogosan vagy kerékpárral érkező vásárlóknak egy lány szórólapot osztogatott – de nem az új nagyáruházét, hanem a néhány száz méterrel arrébb lévő Lidlét. A szórólapos ezért nem is az Aldi területén állt, hanem a járdán.
Vincze Mihályné és férje öt óra körül kelt, hogy a mintegy 30 kilométerre lévő Szegvárról már hét előtt az üzletnél legyen. A prospektusból kinéztek néhány műszaki cikket, amit megvennének. Körbe is néztek, ha már egyszer eljöttek.

A legelső vásárló hét óra után két perccel már el is hagyta az áruházat. Kocsijában semmi más nem volt, csak a már említett trambulin. Az utána következők se élelmiszert, vegyi árut pakoltak fel, hanem műszaki cikkeket. Volt, aki egyszerre három fúrógépet is vett. Ezt látva egy középkorú férfi tréfásan meg is jegyezte: „Biztos lyukanként vásárolt egyet-egyet!"

Olvasóink írták

 • 9. halradar 2008. május 07. 12:28
  „Csak sajnálni tudom, aki 5-kor odamegy, hogy maradjon neki az xy áruból. A Kossuth helyén ha lesz még egy üzlet remélem szervezünk tüntetést a zöld területek megóvásáért!!”
 • 8. Na 2008. május 05. 12:35
  „Hiába, az emberek birkák. Az Interspar nyitásakor is akoar volt a tömeg, hogy beszorultak az ajtóba.”
 • 7. art 2008. május 05. 09:40
  „De sok marhaságot hordotok össze....”
 • 6. hod 2008. május 04. 21:10
  „lassan nem lehet élni a belvárosban ettöl a sok hiper meg super markettöl. nem lehetne a város szélében épiteni a többit?
  Az a hir járja h a kossuth szakközépiskolábol is üzlet lesz, jaj nekünk:(”
 • 5. orbit 2008. május 04. 09:41
  „Nagy az isten állatkertje!
  A sok idióta többsége tuti, hogy olyat vesz, amire nincs is szüksége, csak éppen olcsónak találja. Még mondják azt, hogy nincs az embereknek pénze... Ebben a sokatóhajtott fogyasztói társadalomban az emberek egyik utolsó kapcsolattartási szokása lett a felesleges vásárlás. Szép jövő elé nézünk amikor kutatások bizonyítják, hogy egyre több embernek- főleg nőknek- a vásárlás nyújtja az egyetlen örömforrást az életben... Katasztrófa!”
 • 4. Peter402 2008. május 03. 15:32
  „Vezérhirdetésük:
  Ide járunk, jól járunk.
  Hát ők biztos, mert nem a kinti áron árulnak.
  Kapott infó szerint kint 0,75 eruó egy liter napraforgóolaj, ami átszámítva cca 200 Ft. Hát ezért éri meg nekik nyitni.
  Meg hát nem is Szegeden nyitottak első körben, ahol nagyobb a konkurencia.”
 • 3. NTK 2008. május 03. 12:50
  „Vigyék csak a "márkás" termékeket.”
 • 2. joy 2008. május 03. 09:09
  „Virágozzék ezer virág, nyljon száz hipermarkec!
  :o)

  Sorba azért én sem állnék, de ulláccccik hiányzik a népnek a kommunizmus két gyönyöre: a diktatúra, meg a sorállás.”
 • 1. konzumterror 2008. május 03. 08:10
  „én nem állnék sorba egy porszívóért sem! A boltok álljanak sorba az én pénzemért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István bíróságra vitte a csatornaügyet

Mindszent - Mindszent polgármestere, Zsótér István – hangsúlyozottan magánemberként –… Tovább olvasom