Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Víz alatt a töltés melletti házak

Mártély - Másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Tisza egyes Csongrád megyei szakaszain. A mártélyi üdülőterületen már a töltés melletti házakat is ellepte a víz. Az előrejelzések szerint a Tisza dél-alföldi szakaszán további vízszintemelkedésre kell számítani.
Kedd estétől másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Tisza mártélyi szakaszán. A folyó vízszintje április 1-je óta több mint egy métert emelkedett, így mára valamennyi Tisza-parti üdülő és vendéglő víz alá került a településen. Már a töltés mellett elhaladó Vásárhelyi Pál utca házait is elérte az ár, de holtághoz levezető út melletti táblák is mélyen a víz alatt állnak. A töltésoldalban közlemény jelzi, hogy az üdülőterületen a víz- és áramszolgáltatást már néhány nappal ezelőtt leállították.

Víz alatt a töltés melletti házak - GALÉRIA

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az árvíz miatt nagy a forgalom a mártélyi szabadstrandnál. Sokan azért mennek hogy ellenőrizék a csónakjukat, üdülőjüket, mások csak szeretnék megcsodálni ezt a nem mindennapi látványt. - Pár nappal ezelőtt voltam kint. A víz egy-két nap alatt 20-30 centimétert emelkedett. Ilyenkor is sokan vannak. Beeveznek a fák közé, megnézik az ismerős utcákat, a víz alá került házakat, ellenőrzik az üdülőjüket, de vannak olyanok is akik horgászni jönnek. Nagyon kell figyelni. A víz bár egybefüggő, komoly szintkülönbségek lehetnek, illetve a víz alá került tereptárgyakba is könnyen beleakadhat az ember - meséli egy, a környéken ismerős vásárhelyi horgász, aki felajánlotta, hogy csónakjával ki visz minket a vízzel elöntött területre, ám a néhány nappal korábban kikötött csónak mostanra szinte megközelíthetetlenné vált.

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint a Tisza dél-alföldi szakaszán, az elkövetkező napokban további vízszintemelkedés várható.

Olvasóink írták

 • 4. 48as 2013. április 16. 21:45
  „3.hecsedli 2013.04.12. 14:52
  Az normális, hogy a vásárhelyi Önkormányzat teljes évi építményadót követel olyan ingatlanokért, amit a tulajdonos se használni, megközelíteni, se fenntartani, se értékesíteni nem tud. Valami nagyon nincs itt rendben.
  Az országban nagyon sok helyen, de a Tisza menti telepléseken nagyon gyakori, hogy abban az idôben amikor 15-húsz évig sem volt kmolyabb árvíz veszély építkeztek az emberek, családi házakat, üdülôket. Idôközben változott a természet, és állandó veszély fenyegeti ezeket az ingatlanokat. Építési tervek elbírálásához ezt figyelembe kellett volna a szakembereknek venni, de csak azt nézték, hogy egy, vagy két üveget kapnak.
  A másik, veszélyes területek vannak még számos helyen a folyóktól eltekintve. Ott ahol rendszeresek a földcsuszamlások, furcsa módon az is elôre látható volt, és az állam, vagy az Önkormányzatok még is segítenek.
  Akkor ez hogy is van??”
 • 3. hecsedli 2013. április 12. 14:52
  „Ha az ember tűzzel játszik megsütheti,ha vízzel elöntheti.Nem hinném hogyn aki oda épített nem volt tisztában ezzel,ezek után pedig nem hinném hogy a köznek kellene a terheit viselni.Ettől függetlenül sajnálom azokat akiket kár ér.”
 • 2. 48as 2013. április 10. 21:33
  „Vásárhelynek az a fontos, hogy ha károsult az ingatlan tulajdonos, ha nem, ha tudja használni ha nem. Az ingatlan adót idôben megkapja a város, és rohadjon ott minden ahol van, mert az üdülôkért se biztosító, se építésiosztály, se az állam nem felel, illetve nem törôdik vele.

  Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország! :-)”
 • 1. Beles 2013. április 10. 16:47
  „"ellepte"??,, nem inkább elérte? újságírók gyöngyszeme !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves a vásárhelyi agrárseregszemle

A 20 éves gyereknek már azt mondják, felnőtt – hangzott el tegnap a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kapcsán a Hód-Mezőgazda Zrt. díjkiosztóján. Tovább olvasom