Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Vízhiány volt a Görbe utcában

Három napig akadozott a vízszolgáltatás a vásárhelyi Görbe utcában. Ez azért érte az ott lakókat váratlanul, mert – mint mondták – nem kaptak előzetes értesítést arról, hogy az útépítés miatt ilyen problémáik lehetnek. A kivitelező szerint az alvállalkozó egy héttel korábban mindenkit értesített, és egy műszaki hiba hátráltatta a javítást.
Elfogyott a türelme a vásárhelyi Görbe utcában élő Bodrogi Sándornak azután, hogy az elmúlt három napban többször is hiába nyitották ki a csapot, víz nem jött belőle. A nyugdíjas férfi és felesége két napig csak abból tudott főzni, ami a kancsóban maradt, meg a kantában. Tegnap úgy jártak, hogy az automata mosógép délután elkezdte a programot, de az időközben elzárt víz híján csak este tudta befejezni.

– Megértjük, hogy az útépítés előtt szükséges a régi csövek cseréje, nehogy ezek miatt kelljen majd felbontani az utat. Ez rendben is lenne, ha erről ugyanolyan értesítést kaptunk volna, mint a november eleji munkálatokról – mutatta az első hivatalos papírost Görbe utcai lakásában Bodrogi Sándor.

November elején idejében felvették a nap közben szükséges vízmennyiséget, de most a három napig tartó rapszodikus vízellátásra nem voltak felkészülve.

Bodrogi bácsi, aki annak idején az áramszolgáltatónál dolgozott, tudja, hogy az üzemzavart nem lehet előre jelezni, ám véleménye szerint a vízvezetékcserét nem lehet ennek tekinteni.

– Hideg víz híján a bojlerből sem jön a meleg víz, így bízhatunk abban, amit a szomszédnak és nekem mondtak a munkások, hogy visszaadják egy időre délután a vizet, majd este megint teljesen helyreállítják a szolgáltatást.

Hétfőn kezdődött el a Görbe és a Rövid utca sarkán lévő gerincvezeték cseréje, a munkálatok kedden is folytatódtak és az egyik szerelvény pontatlan illesztése miatt szivárgott a víz, emiatt szerdán újra szét kellett bontani a vezetéket – tudtuk meg Hegyes Zoltántól, a kivitelező Szeviép Rt. létesítményfelelősétől, aki az érintettek türelmét kérte. Hozzátette: a munkát végző alvállalkozójuk az érintett utcák lakosait a múlt héten értesítette arról, hogy november 16 és 26-a között időszakosan vízkorlátozás lesz, naponta 8 és délután 6 óra között. Az említett hibát tegnap délután 5-re elhárították, s a vízellátást helyreállították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Molnár házaspár vásárolhatott be lapunkkal

Telekosár-játékunk múlt heti sorsolásán a vásárhelyi Molnár Mihálynénak és férjének kedvezett a… Tovább olvasom