Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Víziközmű támogatja a focistákat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen új konstrukciót találtak ki a sport támogatására. A labdarúgóklubot, a HFC-t a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. támogatja.
Lázár János polgármester már a február 22-i városi sportnapon elmondta: a vásárhelyi labdarúgóklubot idén a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. támogatja. A cég a német részvények visszavásárlása után került olyan helyzetbe, hogy a lakossági víz- és csatornadíjakból befolyt összegből a sportot, pontosabban a HFC-t is támogathatja, várhatóan 15 millió forinttal. A cég nem tart igényt a főszponzori státusra.

– Az állami normatíva szinte nullára csökkent – mondta Fekete Ferenc sporttanácsnok –, ezért minden lehetőséget megkeresünk és kihasználunk, hogy egyesületeinket pénzhez juttassuk. A Zsigmondyval kapcsolatban azért esett a választás a HFC-re, mert ez a klub rendelkezik a legnagyobb utánpótlásbázissal, mintegy háromszáz gyermekkel foglalkoznak az edzők. Az összeg jelentős részét a fiatalokra, a képzésükre kell fordítani, így tudja az önkormányzat segíteni sportolásukat, azt, hogy minél egészségesebben éljenek.

A megállapodást a héten írják alá a Hódmezővásárhelyi FC és a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. képviselői. Azt még nem lehet tudni, hogy a városi tulajdonú cégeknél a jövőben lesz-e hasonlóra példa. Az viszont biztos, hogy a szakemberek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy minél több vállalkozást vonjanak be a sport támogatásába, amellett, hogy a szokásos városi támogatásra – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is pályázhattak, pályázhatnak az egyesületek. A sportosabb életmód kialakítása szervesen illeszkedik az Egészséges Vásárhely program szellemiségéhez.

Olvasóink írták

  • 1. petiapa 2008. március 03. 08:20
    „"Az összeg jelentős részét a fiatalokra, a képzésükre kell fordítani,..."

    Van hol?, van kivel?, van miből?
    ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnő vállalkozások Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Becslések szerint akár egyötödével is csökkenhetett a vásárhelyi vállalkozások… Tovább olvasom