Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Vízparti nyugalom

Mártély - Az ismét beköszöntött remek időben sokan keresik fel Vásárhely környékének legnyugalmasabb helyét, a mártélyi Holt-Tisza-partot.
Nemcsak a horgászok, de a sétálgatni szeretők is kedvelik a festői tájat, amely önmagában olyan nyugalmat áraszt, amelyet a közelben máshol nem találhat meg az ember. Itt nincs kapkodás, szaladgálás, nincs mindennapi hajsza, kiabálás, feszültség. Aki ide kiül, nem foglalkozik a napi gondokkal, a csekk- és egyéb adókkal, de még a családi gondok se nagyon jutnak az eszébe.

Igazi kikapcsolódás. A szerző felvétele
Igazi kikapcsolódás. A szerző felvétele


Mert a táj csodálatosan festői, nem véletlenül fedezte fel még a múlt század elején Tornyai János, majd számos festő. A fodrozódó víz, a lombokon át-átvillanó napfény, a vízben úszó vadkacsák, a mederből időnként felugró halak vagy a számos vízi madár hangja és látványa pihentető és üdítő egyszerre. A nyugalmat még az üdülőterületre érkező autók zaja sem zavarja. Aki teheti, kiül a part valamelyik részére, vagy valamelyik stégnél keres magának egy csónakot, hogy aztán abból nézze a csónakázókat, a horgászokat, vagy gyönyörködjön a Szúnyog-szigeti fák látványában.

Olvasóink írták

 • 3. papika56 2012. május 19. 10:43
  „Mikor utoljára voltam, tele volt hínárral , meg zöld moszatokkal. Még fürdeni se lehetett a vízben.
  Most szép tiszta . Jó lenne elmenni egy pár napra arra.”
 • 2. Edit64 2012. május 18. 10:19
  „Valóban szép hely, a cikk írójának teljesen igaza van. Itt megnyugszik az ember. Én is gyakran kijárok ide. Mártély minden évszakban gyönyörű De nem csak a vízparton érdemes időzni, számos tanösvény kínál igazán szép természeti látnivalókat. Ha valakit érdekel:
  http://promenad.hu/galeria/barangolas-a-martelyi-tanosvenyen-1160
  http://www.youtube.com/watch?v=pzUBaq9uQbE&feature=youtu.be
  http://www.youtube.com/watch?v=nxi95NbPLeI&feature=youtu.be”
 • 1. Queenmargareth 2012. május 17. 18:06
  „gyönyörű......szívesen elüldögélnék ott én is”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőttek a NATO-küldöttségnek

Majdnem valósághű körülmények között mutatták be a NATO 28 tisztjének, mire is képesek az Afganisztánban már szolgált katonák. A tegnap a vásárhelyi laktanyában vendégeskedő tisztek elégedettek voltak. Tovább olvasom