Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vizsgálják az önkormányzati bérlakások sorsát

Vélhetőleg lesz érintettje a vizsgálatnak – ezt állítja Rárósi Imre vásárhelyi képviselő, aki a bérlakáshoz jutás körülményeit feltáró ad hoc bizottság tagja. A grémium nemcsak a városatyák, hanem a köztisztviselők és az önkormányzati gazdasági társaságok vezetőinek lakásbérlését és -vásárlását is vizsgálja. Úgy tűnik, a közgyűlés legtöbb tagja hallott már visszásságokról, konkrétumot viszont senki nem mond.
Idén tavasszal Rárósi Imre fideszes városatya volt az, aki a közgyűlésen felvetette: meg kellene vizsgálni, hogy az elmúlt időszakban önkormányzati képviselők vagy családtagjaik jutottak-e bérlakáshoz. Rárósi nem tartja etikusnak, hogy bérleti jogot kapjon vagy forgalmi érték alatti áron önkormányzati lakást vegyen a közgyűlés bármelyik tagja vagy rokona. A testület legutóbbi ülésén létrehozták azt az ad hoc bizottságot, amely Horváth László szabad demokrata képviselő javaslatára nemcsak az 1994-es lakástörvény óta eltelt időszakot, hanem az azt megelőző négy esztendőt is vizsgálja. Ráadásul az önkormányzati képviselőkön túl górcső alá veszik a köztisztviselőket és a városi gazdasági társaságok vezetőit is.

Rárósi Imre a bizottság tagjaként kérdésünkre most is megerősítette: konkrét információi vannak, véleménye szerint van érintettje az ügynek, a vizsgálat lezárultáig azonban nem akarja nyilvánosságra hozni a nev(ek)et. Hozzátette, munkájuk célja, hogy fény derüljön az esetleges visszásságokra, s az, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Horváth László is – aki szintén tagja a bizottságnak – rendelkezik erre vonatkozó információkkal, azonban csak annyit jegyzett meg: biztosra vehető, hogy ennek a vizsgálatnak az érintettjei nem ellenzékiek. A Tiszta Lap Egyesület képviselője, Kulik Jenő Ervin pletykaszintű értesülések birtokába jutott, épp ezért nem is akarta megjósolni a munkájuk eredményét.

Arra a kérdésünkre: milyen következményei lehetnek a feltárt visszaéléseknek, Rárósi Imre annyit mondott, ezt majd a jogi bizottságnak kell eldöntenie. A vizsgálat eredménye az év végére várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincesztendős fiatalember az izombetegek élén

Vásárhelyi központtal alakult meg a Magyarországi Izombetegek Országos Egyesülete, melynek egy helyi… Tovább olvasom