Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Volt III/III-as tiszt vezeti Hernádi Gyula kampányát

Lapunk kérdésére elismerte Rummel József, Hernádi Gyula vásárhelyi szocialista polgármesterjelölt kampányfőnöke, hogy III/III-as tiszt volt a rendszerváltás előtt. Erre azután került sor, hogy Havasi Katalin, a Fidesz vásárhelyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján célzott erre.
Havasi Katalin remélte, csak névazonosságról van szó...
Lapunk kérdésére elismerte Rummel József, Hernádi Gyula vásárhelyi szocialista polgármesterjelölt kampányfőnöke, hogy III/III-as tiszt volt a rendszerváltás előtt. Erre azután került sor, hogy Havasi Katalin, a Fidesz vásárhelyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján célzott erre. Hernádi régóta tudott munkatársa múltjáról, és kitart mellette: úgy véli, a Fidesz most csak a város gazdasági helyzetéről akarja elterelni a figyelmet.

Eredetileg a Vásárhely adósságát taglaló, Lá- zár Jánost leköszönő polgármesternek nevező MSZP-s röplapról tartott tájékoztatót tegnap Havasi Katalin. A Fidesz vásárhelyi elnöke viszont azt is megjegyezte: reméli, Rummel József, Hernádi Gyula polgármesterjelölt kampányfőnöke csak nevében egyezik azzal a III/III-as tartótiszttel, aki a belső reakció és szabotázselhárító csoportfőnökség alhadnagyaként szolgált.

Rummel József: Igen, dolgoztam a III/III-nak is
Havasi megjegyzése után felhívtuk Rummelt, aki lapunk kérdésére válaszolva elmondta: valóban volt III/III-as tiszt, de dolgozott a III/II-es és a III/I-es osztálynál is, miután a szolgálatok cserélgették egymást közt az embereiket. Sőt dolgozott a Belügyminisztériumban is.

– Huszonhat évvel ezelőtt volt mindez, s nincs köze a mostani kampányfőnöki megbízásomhoz – mondta Rummel József. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy vásárhelyi polgárként vesz részt a politikában, már több sikeres kampány részese volt. Hernádi Gyula pedig tisztában volt előéletével.

– Úgy gondolom, a primitív, idióta vádaskodás és személyeskedés helyett arról kellene szólnia a kampánynak, hogyan lehetne rendbe hozni Vásárhely gazdasági helyzetét. Hernádi Gyula kampánya erről szól majd – folytatta Rummel.

Hernádi Gyula: A Fidesz a város pénzügyeiről akarja elterelni a figyelmet
Hernádi Gyulát, az MSZP polgármesterjelöltjét nem érte újdonságként kampányfőnöke előélete:
– Tizenöt éve ismerem Rummel Józsefet, azóta tudom, hogy a titkosszolgálatnak dolgozott. Ám nem az a lényeg számomra, hogy annak idején ki volt, hanem az, hogy most milyen munkát végez. Márpedig segítőkész, a kisujjában van a kampányszervezés, és megbízható – mondta. Hernádi úgy vélte, a Fidesz ezzel az üggyel csak el akarja terelni a város gazdasági helyzetéről a figyelmet.

– A szórólapunknak egyébként minden szava igaz – hangsúlyozta a szocialista politikus, hozzátette: Rummel marad, nem cseréli le a kampányfőnökét.Válasz a Lázár-röplapra

Havasi Katalin azt is mondta a sajtótájékoztatón, hogy szerinte az MSZP a minap terjesztett röplappal igyekszik megtéveszteni, összezavarni a vásárhelyieket. A kötvénykibocsátás révén csökkennek a város adósságterhei, lehetővé válik, hogy az eddigi színvonalon működjék az oktatás, az egészségügy. Olyan több milliárd forintnyi szabad pénzeszköze lesz a városnak, mely önerőként szükséges lehet az uniós pályázatokhoz – mondta a fideszes politikus. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen több a német, mint a roma

Vásárhelyen eddig 17 választó regisztráltatta magát cigányként: szombatig harminc kellene ahhoz,… Tovább olvasom