Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vonzó állás a vadgazdamérnöké

Úgy látszott tegnap, egész sok fiatal lát fantáziát a vadgazdálkodásban. A vásárhelyi főiskolai kar nyílt napot tartott, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a szeptembertől induló vadgazdamérnöki szak lehetőségeivel.
Vége a nyílt napnak. Hasznos információk birtokában jönnek ki az érdeklődők az előadóból. Fotó: Tésik Attila
A dél-alföldi régióban egyedüliként ebben az intézményben tanulhatnak majd szeptembertől vadgazdamérnöki szakon a leendő hallgatók, akiknek nyílt napot tartottak. A szervezők szerint manapság inkább az interneten keresgélnek a végzős középiskolások az egyetemek és a főiskolák kínálatai között. Ennek ellenére érdemes nyílt napot rendezni, mert így a fiatalok, illetve szüleik személyesen is megismerhetik az intézményt.

– Száztizenhét éve folyik agrároktatás a főiskolánkon. A kezdetek óta számos változás, újítás történt. Ezek közül a legújabb lehetőség, hogy vadgazdamérnököket is képezünk. A hároméves főiskolai tanulmányok sikeres teljesítése után akár az úgynevezett egyetemi mesterképzésen is folytathatják hallgatóink – nyilatkozta Fodor Ferencné, a tanulmányi osztály vezetője.

Az előadó előtti folyosón számos szórólapot helyeztek el. Ezenkívül az asztalon két tál is állt, melyből bárki megkóstolhatta az iskola tanüzemében készült holland típusú sajtot.

Egy sajtot eszegető lánytól, Terhes Arankától megtudtuk, hogy kisgyermekként számos hajtáson részt vett már, mert nagypapája egykoron hivatásos vadász volt. A szegedi középiskolást mindig is érdekelte a természet, a vadgazdálkodás, ezért jött el a nyílt napra. A röszkei Márki Lajos jövőjét a vadgazdálkodásban látja. Úgy véli, azért érdemes ezzel a későbbiekben foglalkozni, mert egyre több külföldi vadász célpontja Magyarország. S minden szakmában, így a vadgazdálkodásban is a képzett, diplomás embereknek van esélye jobb pozíciók megszerzésére. Papp László egy állattartó és növénytermesztő cégnél dolgozik. A dombegyházi fiatalember munkája mellett levelezőn szeretne továbbtanulni a főiskolán. Elmondta, hogy főnökei megígérték, anyagilag is támogatják a diploma megszerzésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piaci problémák Mindszenten

Ha a piacról van szó, Mindszent község maradt – hangzott el a tegnapi testületi ülésen a… Tovább olvasom