Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vulkánként füstölt a vásárhelyi szeméttelep

Hódmezővásárhely - Péntekre virradóra kigyulladt Vásárhelyen a lelei úti regionális hulladéklerakó. A hatalmas füstöt kilométerekről látni lehetett, de a tűz nem veszélyeztetett semmit.
Valószínűleg öngyulladás miatt keletkezett tűz péntekre virradóra a vásárhelyi lelei úti regionális hulladéklerakón, amely a várostól délre, 3 kilométerre található. Reith Imrétől, az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a területet bejáró őr hajnali 2 órakor még nem vett észre semmit; a mélyben izzó kommunális hulladék tüzét hajnali fél 3-kor a viharos szél szította fel.

A telepen dolgozók hívására nagy erőkkel vonultak ki a vásárhelyi, orosházi, szegedi, csongrádi és makói tűzoltók, akik az oltáshoz szükséges vizet a hulladékdepóhoz tartozó vízvezetékből és mesterséges tóból nyerték, s az A. S. A. saját locsolókocsijaival is segítette az oltást.

Lángolt a vásárhelyi szeméttelep. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A tűz nem veszélyeztetett emberéletet, és nem okozott anyagi vagy környezeti kárt sem. A hatalmas füstöt, mely kilométerekről látható volt, a szél szerencsére lakatlan terület felé fújta. Berei Béla, a hulladéklerakóhoz legközelebb eső lovastanya tulajdonosa sem tartott attól, hogy állatait el kell menekítenie a füst elől. Hegedűs László vásárhelyi tűzoltóparancsnok lapunknak azt mondta, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják.

Olvasóink írták

 • 20. bagoly66 2009. július 31. 21:32
  „Még hogy környezeti kár nem keletkezett?
  Persze mikor az újságíró felébredt már nem ezt látta!
  A környezetvédők meg nem tudják honnan van ez a sok dioxin a környéken.

  http://tuzoltosag.szegedvaros.hu/fgallery/28”
 • 19. trixi11 2009. július 26. 21:28
  „Mignon!
  Igazán kedves, de elmeséled mire alapozod ezt a megszólítást??? :))”
 • 18. Én2 2009. július 26. 19:40
  „Két nap-két éjjel nem lehetett aludni a szírénázástól. Megint az újvárosiakat érintette.”
 • 17. cikicakk55 2009. július 26. 15:24
  „Flexsnake! Hihi! Ez jó volt.Saját szerzemény?”
 • 16. Holló 2009. július 25. 10:26
  „Nos ide másolom az igazgató úr nyilatkozatát.

  Hm és volnának kérdéseim mivel is kerülik el, és hogyan és hol vannak azok a gépek???? stb......
  Tehát csak kérdéseim vannak, és véleményem amit nem szívesen osztok meg mert az nem biztos, hogy jól esne a vállalat vezetésének. Ja és az idő pont és a bejelentés is kicsit kérdéses na mindegy is talán aki ért hozzá tudja, hogyan is kell ezt csinálni ők biztos értnek hozzá, hisz felkészültek, hasonló esetekre.

  Ma éjszaka tűz keletkezett az .A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szeméttelepén. A tűz a napok óta tartó rendkívüli meleg miatt, öngyulladás következtében alakult, ki. Reith Imre a lerakóközpont vezetője - egy személyben az ASA Csoport magyarországi termelési igazgatója -- elmondta, a tűz valamikor éjjel 2 és 3 óra között keletkezhetett, és az éjszakai erős szél vitte tovább a telepen. Az előírásoknak megfelelően azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik nagy erőkkel hamarosan megjelentek a helyszínen, és azonnal hozzáláttak az oltáshoz. Munkájukban nagy segítséget jelentett a vállalat helyi vízbázisa, így a szeméttelep mesterséges tavából és a saját vezetékből vételezett vízzel segítették az oltást. A tűzoltók támogatására a cég saját locsolókocsiaikat is bevette.

  ,,Minden szempontból fel vagyunk készülve a hasonló esetekre, hiszen egy szeméttelepen nem ritkaság az ilyesmi" - nyilatkozott a lerakó vezetője. ,,Az ASA hódmezővásárhelyi lerakóközpontja egy új, technikailag rendkívül korszerűen felszerelt telep. Rendelkezünk mindazokkal a gépekkel, eszközökkel, amelyekkel el tudjuk hárítani a tüzet, illetve segíteni tudjuk a tűzoltók munkáját. Hulladéktömörítő gépek és megfelelő takaróanyagok állnak rendelkezésre, saját vízbázisunkban több ezer köbméternyi vízzel tudjuk segíteni az oltást. Egy régi, elavult telep esetében egy ilyen mértékű tűz megszüntetése hetekig is eltartat, a mi technikai és személyi felkészültségünkkel várhatóan a nap végére túl leszünk rajta. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszerünk jól vizsgázik."

  A tűz során nem történt személyi sérülés, sem tárgyi sem környezeti kár nem keletkezett. A várostól dél-keleti irányban 3 kilométerre található telep helyének kijelölésekor a tervezők figyelembe vették az itt uralkodó észak-nyugati szélirányt, ennek köszönhetően a távozó füstből a lakosság várhatóan semmit sem érzékel majd.”
 • 15. JB007 2009. július 25. 09:04
  „7, 8

  Mire Ti néztétek javították.”
 • 14. Mignon 2009. július 25. 01:32
  „Bocs!
  Nem a hozzaszolo, hanem a baratnöm Vasarhelyröl 11-est gondoltam!”
 • 13. Mignon 2009. július 25. 00:55
  „Kicsi szivem!
  11-es!

  Vigyazz magadra! Megf szüksegem van rad!!

  Szia!”
 • 12. csutka 2009. július 24. 21:46
  „flexsnake benned egy kőltő veszett el.”
 • 11. Kritikus 2009. július 24. 21:27
  „[...] A telepen dolgozók hívására nagy erőkkel vonultak ki a vásárhelyi, orosházi, szegedi, csongrádi és makói tűzoltók, akik az oltáshoz szükséges vizet a hulladékdepóhoz tartozó vízvezetékből és mesterséges tóból nyerték [...]

  Aha, meg a Széchenyi tér Tuhutum utca sarkán lévő tűzcsapból. Ha van undorító dolog a tűzoltás során, akkor a szemétteleptűz oltása az. Minden sz..t össze lehet szedni. 8 évvel ezelőtt a sándorfalvi szeméttelep oltása közben volt aki orbáncos lett.”
 • 10. DMagóg 2009. július 24. 18:05
  „´Vulkánként füstölt..."

  Fantázia dús, ehhez nincs mit hozzá tenni!”
 • 9. xanadu 2009. július 24. 17:48
  „bocs, firefox”
 • 8. xanadu 2009. július 24. 17:46
  „Fierfoxban, explorerben is helyes minden mondat. Inkább a képgalériában a tűzoltók feletti szakács, cukrász, lakberendező tanuló-hirdetés szánalmas.”
 • 7. flexsnake 2009. július 24. 17:32
  „sehol nem látok ilyen mondatot.”
 • 6. egyolvasó1 2009. július 24. 17:00
  „A szeméttelepen mesterséges tavából és a saját vezetékből vételezett vízzel segítették az oltást. A tűzoltók támogatására a cég saját

  Kicsit rosszul másolt a kedves cikk "író".

  A tűzoltók támogatására a cég saját locsolókocsiaikat is bevette.”
 • 5. flexsnake 2009. július 24. 16:37
  „Ég a szemét, nincsen kár,
  nesze neked 9 bár.
  Ha nincsen kár, mi ég akkor?
  Rózsafűzér, kicsi traktor?

  :D”
 • 4. JB007 2009. július 24. 16:12
  „Bocs, de az nem a befejezetlen mondat vége.
  Konkrétan: "...a cég a saját"

  Biztos az a szemét számítógép.”
 • 3. exluzer 2009. július 24. 15:54
  „szeméttelepen nem ritkaság az ilyesmi"

  Itt a vége, csak tovább kell olvasni, ez nem a Tények a TV2-n itt olvasni kell....”
 • 2. egyolvasó1 2009. július 24. 15:21
  „A szeméttelepen mesterséges tavából és a saját vezetékből vételezett vízzel segítették az oltást. A tűzoltók támogatására a cég saját

  "Minden szempontból fel vagyunk készülve a hasonló esetekre, hiszen egy

  Hol a mondat vége?????????”
 • 1. sörpocak 2009. július 24. 14:39
  „Azért mennyire érdekes, hogy az A.S.A. akarja megmondani, mitől keletkezett a tűz, holott ezt a tűzoltóság szakembereinek kell, illetve a tűzvizsgálónak. Másodszorra, ha ilyen jól felvannak szerelve mindenféle tűzmegelőző berendezésekkel, akkor hogyan lehet, hogy mégis ég?
  Harmadszor, ha talán egy órányi különbséggel megállapítják ők a tűz keletkezési idejét, akkor náluk nincs örszolgálat, "portás"? Ez érdekes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóba tette a tolvajokat, majd hívta a rendőröket

Hódmezővásárhely - Egy 18 és egy 16 éves fiú akart feltörni egy vegyesboltot Hódmezővásárhelyen az… Tovább olvasom