Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Zárják a Kincses kapuját

A sírkert kapura zárása beváltotta a reményeket, megritkultak a sírfosztogatások, ma már csak a virágokat viszik el. Hézső Zoltán szerint azonban felháborító, hogy csak édesanyja rokkantigazolványa felmutatása után autózhattak be a temetőbe.
A sírkert kapuja. Csak a rászorulók autóinak nyitják ki Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Hézső Zoltán és édesanyja, Porkolábné Nagy Piroska alaposan felháborodott azon a minap, hogy nem akarták őket autóval beengedni a Kincses temetőbe. Körülbelül egy esztendeje már annak, hogy lakattal zárták le a sírkert főbejáratát, így próbálva megakadályozni a gyakori lopásokat. A temetőből már a síremlékek egyes elemeit is eltulajdonították – ezeket pedig kézben vagy biciklin nem, csak autóval lehetett elszállítani. Hézső Zoltán és mozgáskorlátozott édesanyja a minap csak azt követően jutott be a temetőbe, hogy a csősznek felmutatták Porkolábné rokkantságát bizonyító igazolványát.

Nagy Zoltán lelkész, temetőgondnok lapunknak elmondta: egy éve a portás dönti el a Kincses bejáratánál, kit enged be autóval, s kit nem. A mozgássérülteknek természetesen mindig kaput nyit. Azóta jól működik ez a rendszer, tette hozzá a lelkész. A Kincsesbe tegnap délelőtt kilátogatók között mi sem találtunk olyat, aki tiltakozott volna a zárt kapu miatt.

– Amióta csak a mozgáskorlátozottak és a nehezen közlekedő idősek autóit engedik be, nem hallottam arról, hogy bármit is elloptak volna a síremlékekről, a virágokon kívül. Ezeket sajnos még mindig elhordják – mondta Nagyné Telkes Mária. Családi sírboltjukról három évvel ezelőtt az egész kovácsoltvas kerítést elvitte valaki.

Ugyanezt a tapasztalatot erősítette meg Tarjáni Ferencné, hozzátéve, sosem volt akadály autója előtt a zárt kapu, azon a portás eddig még mindig szinte azonnal beengedte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoztak, de már elégedettek

Az év elején kétezer aláírást gyűjtött két vásárhelyi asszony a távhődíjemelés miatt. Most… Tovább olvasom