Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Zárt szennyvízaknák: épülnek is, meg nem is

Mártély - Szabó Zoltán már készítteti mártélyi üdülőjében a zárt szennyvíztárolót. A vásárhelyi önkormányzat határozatban kötelezte erre a többi 217 tulajdonost. Pósz Péter, aki aláírást gyűjtött, továbbra sem ért egyet az eljárással.
– Előírták, tehát meg kell csinálni. Nem kell gondolkodni azon, hogy zárttá tegyem-e a szennyvízaknát vagy sem – jegyezte meg csütörtökön Mártélyon Szabó Zoltán. Az üdülőtulajdonos 1991-ben építette a Kócsag utcában hétvégi házát. Budapesten élt, onnan – ahogy fogalmazott – telefonon irányította a munkálatokat. Ezért nem is nagyon tudja, hogy milyen szennyvízaknát alakítottak ki. Most egy új, 3 köbméterest csináltatott. – 200 ezer forintba került, nem szivárog el belőle semmi – hallottuk a nyugdíjas férfitól, aki hozzátette: csak akkor lesz mérges, ha végül mégis csatornáztat majd a vásárhelyi önkormányzat, és akkor plusz 200 ezer forintot kell még fizetnie. Szabó Zoltán megmutatta, nem csak ő látott neki a zárt tároló kiépítésének, mindkét szomszédjában készül. Azt mondta, holnap azért elmegy az önkormányzat és az üdülőtulajdonosok megbeszélésére.

Ott lesz Pósz Péter is, aki – mint megírtuk – hetekkel ezelőtt aláírásgyűjtést kezdeményezett az üdülőtulajdonosoknál az önkormányzat határozata miatt, hogy 45 napon belül zárt aknákat kell kialakítani a hétvégi házaknál.

Szabó Zoltán (balról) a szomszédnak is segít kialakítani  a zárt tárolót. a szerző felvétele
Szabó Zoltán (balról) a szomszédnak is segít kialakítani a zárt tárolót. a szerző felvétele


– Továbbra is úgy gondolom, nem lehet minden terhet a tulajdonosokra hárítani. Nekem 2 üdülőm van, 600–700 ezer forintba kerülne a tároló, ezt nem tudom kitermelni, mert a szezont évek óta elviszi az árvíz. A szoros határidővel sem értek egyet, és igenis típustervekkel kellene előállnia az önkormányzatnak, nem pedig csak annyit közölni: zárt legyen az akna – mondta.

Május 28-án délelőtt 10 órakor várják az üdülőtulajdonosokat a felső parkolóban, eső esetén a Bodnár Bertalan Oktatóközpontban – erősítette meg Makó András, Vásárhely aljegyzője. Azt mondta, a 218 tulajdonos közül eddig 110-en visszajeleztek a polgármesteri hivatalnak. 31-en kértek határidő-módosítást – mindegyiket egyedileg bírálják el –, 42-en jelezték, hogy már eddig is zárt volt az aknájuk, vagy már építik azt. Azok is jelentkeztek, akiknek üdülőjében nincs bevezetve a víz, így szennyvíz sem keletkezik, és a vécéjük is udvari. A határidő-módosítást rugalmasan kezelik, viszont az idei szezonban meg kell oldaniuk a tulajdonosoknak a problémát – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2011. május 29. 11:55
    „Akkor Pestig nem jutott el a hir amit vidéken már cca10 éve tudnak? És most ha két üdülője van akkor sirjak? Én meg fizetek kötelezőt is meg Cascót is Pósz úr 4 autó után azaz összesen 8(!) biztositási kötvényem van.”
  • 2. booo 2011. május 27. 16:23
    „Mi kerül 200 ezerbe? Egy szennyvíz akna? Viccces...”
  • 1. zoltanszabo 2011. május 27. 09:30
    „Szegény Pósz Petya , neki 2 üdülője is van ! De sajnálom !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémény a torony mellett

Hódmezővásárhely - Több nevezetességgel is bír a hódmezővásárhelyi református ótemplom. Tovább olvasom