Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Zöld út az új vásárhelyi sportcsarnoknak

Közel egymilliárd forinttal támogatja az állam tizenöt évig Vásárhely új, 2,4 milliárd forintba kerülő tornacsarnokát. Az erről szóló szerződést Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter írta alá.
Közel egymilliárd forinttal támogatja az állam tizenöt évig Vásárhely új, 2,4 milliárd forintba kerülő tornacsarnokát. Az erről szóló szerződést Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter írta alá. A megállapodás értelmében PPP-konstrukcióban (állami, önkormányzati és magánforrásokból) épülhet meg a vásárhelyi Eötvös szakközépiskola udvarán a létesítmény. Az állami támogatás azt a szolgáltatási díjat fedezi, amelyet a tornacsarnok használatáért fizet majd ki a vásárhelyi önkormányzat. Az idén erre a célra 53 millió, jövőre pedig 56 millió forintot kap a város. A létesítmény 15 esztendő múlva térítésmentesen jut a város birtokába.

A vásárhelyi önkormányzat még 2005-ben határozta el a tornacsarnok építését, majd közbeszerzési eljáráson választotta ki a kivitelező K' Art Építészstúdió Kft.-t – derült ki azokon a sajtótájékoztatókon, amelyeket Bacsa Pál városatya, illetve Almási István alpolgármester és Havasi Katalin települési képviselő tartott – egymástól függetlenül.

A 400 nézőt befogadó tornacsarnok – amelynek építését a tervek szerint még az idén elkezdik – alkalmas lesz nemzetközi kézilabda-mérkőzések megrendezésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üzletek árából vett lakásokat a vásárhelyi önkormányzat

Tíz lakást vásárolt az idén önkormányzati bérlakásnak a vásárhelyi önkormányzat az év végén eladott… Tovább olvasom