Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Zombor: példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése

Hódmezővásárhely - A két intézmény együttműködésével a költségek racionalizálása vagy a szakmai tevékenység megosztása során nyert tapasztalatok országosan is felhasználhatók lesznek.
Példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen, az intézményben folyó mintegy 800 millió forintos beruházást bemutató sajtótájékoztatón.

Zombor Gábor azt mondta, a két intézmény együttműködésével a költségek racionalizálása vagy a szakmai tevékenység megosztása során nyert tapasztalatok országosan is felhasználhatók lesznek.

Az államtitkár közölte, országszerte 160 helyen, mintegy 330 milliárd forintból folyik fejlesztés egészségügyi intézményekben, új műszerek érkeznek a kórházakba, rendelőintézetekbe, megújulnak a kórtermek, a műtő- és diagnosztikai blokkok. Kevés olyan intézmény van azonban, ahol Hódmezővásárhelyhez hasonlóan az orvosok és a szakdolgozók munkafeltételeit közvetlenül javító beruházásokra is jut forrás - tette hozzá.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az akkori fenntartó, a hódmezővásárhelyi önkormányzat 2010-ben döntött a kórház fejlesztéséről, majd a következő évben nyújtott be rá pályázatot.

Az egészségügyi intézményben a 794 millió forintos összköltségű fejlesztés - amelyből 714 millió forintot uniós, mintegy 80 milliót pedig kormányzati forrás fedez - a közbeszerzési eljárás csúszása miatt csak 2013 augusztusában kezdődhetett el - közölte.

Az elmúlt 14 hónapban a kórház központi épületének alagsorában 274 férőhelyes öltözőt és új ruharaktárt alakítottak ki, és hamarosan befejeződik a központ sterilizáló korszerűsítése is. Akadálymentesítették az épületet, földszintjén a központi betegirányító kap majd helyet, és megújulnak az ápolási osztályok közösségi terei is - mondta a főigazgató. A beruházás várhatóan jövő januárra készül el teljesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerékpárutak Vásárhelyen

Átadták tegnap a vásárhelyi újvárosi városrészben a megújult kerékpárutat. Tovább olvasom