Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Zorán a szüleire emlékezett a vásárhelyi templomban

Hódmezővásárhely - Nagyon örül, hogy meghívták – mondta Zorán, Kossuth és Liszt-díjas gitáros-énekes tegnap délután a vásárhelyi szerb–ortodox templomban, ahová dr. Sévity Lázárné, a helyi szerb–ortodox hitközség gondnoka invitálta meg egy látogatásra.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A városban Dusi néniként ismert nyugdíjas könyvtáros több mint negyven évvel ezelőtt az énekes édesapjánál, Sztevanovity Milutin újságírónál töltötte nemzetiségi népművelői gyakorlatát. Találkozásuk alkalmából erről is beszélt anyanyelvükön, szerbül a művésznek, aki mint megjegyezte, nem is tudta a papájáról, hogy egyetemista hallgatók voltak nála gyakorlaton.

Két intézménye volt a délszláv nemzetiségnek Magyarországon, a szövetség és egy szerb–horvát hetilap, a papája ez utóbbinak volt a főszerkesztője, édesanyja pedig a gyerekeknek szóló oldalt szerkesztette – mesélte szüleiről Zorán, aki a látogatás végén gyertyát gyújtott elhunyt családtagjai emlékére.

Zorán a vásárhelyi koncertje előtt megtekintette a szerb–ortodox templomot. Fotó: DM/DV
Zorán a vásárhelyi koncertje előtt megtekintette a szerb–ortodox templomot. Fotó: DM/DV

Zorán és zenekara idén tavasszal országos turnéra indult, a szerb–ortodox templom megtekintését követően, tegnap este a Bessenyei Művelődési Központban telt ház előtt adott nagy sikerű koncertet. A Belgrádban született, 1948 óta Budapesten élő 71 éves énekes-gitáros a hatvanas évek óta jelen van a magyarországi zenei életben. A Metro és a Taurus együttes korábbi tagja 1977 óta már több mint húsz szólólemezt adott ki.

Olvasóink írták

  • 2. Csihiró 2013. április 05. 18:26
    „Nagyon jó koncert volt, reméljük még sok ehhez hasonlót fognak a BFMK-ban tartani. Zorán pedig tényleg jól tartja magát és a hangja is a régi.”
  • 1. xenopus 2013. április 05. 14:50
    „Elmúlt 70 éves?! Jól tartja magát! Kár hogy a koncertje nem volt nagyon propagálva!
    Jó egészséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen készül a debreceni futballstadion

Az ASA Építőipari Kft. vásárhelyi üzemében készülnek az új debreceni futballstadion betonelemei, a létesítmény "csontváza". Tovább olvasom