Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Zsarukká avatták az ovisokat

Hódmezővásárhely – Nem szabad átfutni az úton, amikor piros a lámpa. Autóval csak úgy lehet közlekedni, ha bekötjük magunkat. Az idegenekkel nem szabad szóba állni – sorolta tegnap a vásárhelyi Szabadság téri óvodában a 6 éves Szenti Petra és Sándor Zsófia Barbara, mit tanultak eddig az Ovizsaru programban.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Több mint 300 vásárhelyi óvodás érkezett az intézménybe, ahol rendőrök fogadták őket. Nem hiányzott Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi sem, a két bábfigura kulcsszereplője a programnak. A gyerekek a tűzoltók és a mentősök munkájával is megismerkedtek. Míg az egyik teremben közlekedési járműveket barkácsoltak, a másikban színes makettekkel teli asztal mellett a közlekedési szabályokról hallhattak. A helyi ovisok szinte már kívülről fújták a veszélyforrásokat. Nem véletlen, korábban a Szabadság téri intézményben forgatták az Ovizsaru program országos oktatófilmjét.

– Nem lehet elég korán kezdeni a bűnmegelőzést, a figyelemfelhívást – jegyezte meg Rádi Norbert vásárhelyi rendőrkapitány. – Az Ovizsaru program speciális, 2010 óta működik Vásárhelyen, és hosszú távú befektetés – tette hozzá.

Zsarukká avatták az ovisokat. Fotó: Török Anita (galéria)

A gyerekek nem távoztak üres kézzel az oviból, ahol a kicsiket zsarukká avatták a programok végén, minderről oklevelet is kaptak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jönnek a mindszenti üzembe

Fiatal munkanélküliekkel pótolja a megváltozott munkaképességűek hiányát Mindszenten a kecskeméti székhelyű Mio Conto Kft. Tovább olvasom