Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Zsolt lett a legjobb gépkezelő

Hódmezővásárhely - Első helyezést ért el a dunabogdányi Caterpillar országos gépkezelői bajnokságon a vásárhelyi Égető Zsolt, az Eurotitán II. Kft. dolgozója.
Nem egyszerűen árkot kellett ásni: ügyességi feladatokat kellett megoldania a dunabogdányi kőbányában megrendezett Caterpillar országos gépkezelői bajnokságon első helyezést elérő vásárhelyi Égető Zsoltnak. Az Eurotitán II. Kft. versenyzője ötféle rakodógép nyergében bizonyította, művészi szinten műveli a mesterséget.

– A legnehezebb versenyszám számomra az volt, amikor egy forgórakodóra szerelt rönkfogóval kellett megfogni egy lécet, majd azt az egyik vastartóból a másikba kellett áttenni – világított rá a csöppet sem hétköznapi feladat bonyolultságára Égető Zsolt. De az sem okozott neki nagy nehézséget, amikor a földön fekvő két autógumit kellett felakasztania rakodógépével egy ruhacsipeszt utánzó vasra.

Égető Zsolt bármilyen géppel elboldogul. Fotó: Tésik Attila
Égető Zsolt bármilyen géppel elboldogul. Fotó: Tésik Attila

A versenyen az országból több mint kétszáz nehézgépkezelő vett részt. Zsolt már az ötödik hasonló vetélkedésen vett részt. Tavaly a Tállyán rendezett versenyen ötödik lett. A verseny szorosságát jól bizonyítja: akkor egyetlen hibát vétett, ráhajtott az egyik bójára.

Kollégája sikere

Az Eurotitán színeiben még egy versenyző ért el szép eredményt. A vásárhelyi Posztós Zsolt az elődöntőben a második, míg a döntőben a tizenötödik helyezést szerezte meg.

– Az volt a legfurcsább számomra a versenyen, hogy olyan új gyártmányú géppel kell ügyeskednem, amilyenen még nem ültem. Ugye az azonos funkciót ellátó, de más-más gyártmányú rakodógépek közt is akkora a különbség, mint az autók között – tette hozzá azzal, most is három olyan nyergében versenyzett, melyet eddig legfeljebb csak fényképen látott.

– Ő a Jolly Joker a cégnél: bármikor és bármilyen gépen bevethető – mondta kollégájáról Solti Viktor, a kft. ügyvezetője. Zsolt a szakmát a csongrádi Bársony szakközépiskolában sajátította el. Sikerének a helyszínen örülhetett felesége, valamint két kisfia, a nagyobbik mindjárt kétéves, a kisebbik egy hónapos.

Olvasóink írták

 • 4. yuhvan 2008. szeptember 09. 23:45
  „Igen fontos a szerencse, de ha nem értesz hozzá, akkor hiába áll melléd a szerencse! Mindenki előtt ott van a lehetőség, hogy bizonyítson, Zsoltnak 5 év bizonyítás után sikerült szombaton a dobogó legfelső fokára állni és Országos bajnoknak lenni. Gratulálok neki és azoknak is gratulálok akik bekerültek a szombati döntőbe, mert ők az ország legjobb 15 gépkezelői közé tartoznak ami nem kis teljesítmény.”
 • 3. Zigzag 2008. szeptember 08. 18:31
  „Nem mindíg a nyertes a legjobb,fontos a szerencse!Mindenkinek van ellenfele,majd meglátjuk mit hoz Malaga!”
 • 2. orbit 2008. szeptember 05. 14:42
  „Amikor egy gépkezelőt látunk, nem is gondolunk arra, hogy milyen kivételes képességekkel megáldott szaki lehet. Gratula!!!”
 • 1. Beth 2008. szeptember 04. 21:27
  „Gratulálok nekik!!!! Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztés a Kalmárban

Hódmezővásárhely - A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola… Tovább olvasom