Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Zsótér István bíróságra vitte a csatornaügyet

Mindszent - Mindszent polgármestere, Zsótér István – hangsúlyozottan magánemberként – peres eljárást kezdeményezett a víziközmű-társulat ellen, mert szerinte az törvénysértő módon működik. Hevesi István, az intézőbizottság elnöke vitatja a vádakat.
Mindszenten továbbra sincs béke. Most a csatornázás borzolja a kedélyeket. Zsótér István polgármester – hangsúlyozottan magánemberként, és elmondása szerint többi mindszenti érdekében – eljárást kezdeményezett a Csongrád Megyei Bíróságon a víziközmű-társulat ellen.

– Több problémám is van a társulattal, annak működésével – jelentette ki Zsótér –, például jómagam is felszólítást kaptam, hogy a kényszertagság elve miatt csatlakozzak, pedig az a ház, amelyben az irodám található, a Köztársaság tér 11. szám alatt, csatornázott. Az is aggályos hogy az ügyeket intéző, az okmányokat aláíró személyek és a tisztségviselők nem lehetnének azonosak; a víziközmű-társulatnál viszont éppen erről van szó Hevesi István, Antal István és Szabó József esetében. Ez felveti azt a kérdést, hogy mennyire volt törvényes és jogszerű az eddigi működés. Ezért ügyvédemmel felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Csongrád Megyei Bírósághoz, a keresetet magánszemélyként nyújtottam be. A bírósági kontrollt próbapernek szánja Zsótér, és bízik benne: kiderül az igazság és a jogban járatlanabbakat többé nem lehet majd megtéveszteni.

A víziközmű-társulat intézőbizottságának az elnöke, Hevesi István nem lepődött meg az újabb akción.

– A vádak alaptalanok, nem tudom, miért van erre szükség – mondta Hevesi. – Annak idején a cégbíróság mindent rendben talált a víziközmű-társulat bejegyzésénél, társadalmi munkában végzett tevékenységünkről, a befizetett összegekről rendszeresen, minden évben számot kell adnunk. A pénzhez eddig nem nyúltunk, most azonban a perköltségek miatt kénytelenek leszünk. Természetesen a már csatornázott társasházakat nem kötelezhetjük, nem is kötelezzük a belépésre; ennek ellenére a legtöbb lakógyűlésen úgy döntöttek, csatlakoznak az újonnan kiépítendő rendszerhez. Így párhuzamosan működhet a régi és az új. A befizetések is szépen haladnak, már több mint 37 millió forintnál tartunk. Mindenkinek ez az érdeke, ugyanis házanként, helyrajzi számonként 1 millió 250 ezer forintba kerülnek a munkálatok, ebből az érintetteknek csak 200 ezret kell állniuk egy összegben vagy részletfizetéssel.

Olvasóink írták

 • 9. pederzoli 2008. május 07. 09:33
  „x.y. !
  Köszi az infót,hála égnek az Óvoda már nem érint még szülőként sem.
  (ráadásul volt szerencsém belelátni anno mindkét óvodavezetői pályázatba,úgyhogy nem minősíteném a döntéshozókat,kíváncsi lettem volna egy név szerinti szavazásra)”
 • 8. x.y. 2008. május 06. 11:20
  „pederzoli!
  Csatlós már megkapta jutalmát! Főállása van az óvodánál!”
 • 7. ziza1 2008. május 06. 10:17
  „Csak ismételni tudom az előttem szólót. Mikor is fognak a nyilvánosság elé lépni a T. képviselők a csatonaüggyel. Több kérdés is volt és volna, de eddig még mind megválaszolatlan maradt.
  Mennyire törvényes is, hogy a Takarékszövetkezettel kötött szerződés teljesítéséhez közbeiktatták a Hitelbankot. Ki fizeti meg azt, hogy ez az összeg rákerüljön a szerződéses számlámra?
  Azok is kaptak levelet nyilvántartási számmal, akik felbontották a szerződést, mintha semmi nem történt volna. Egyáltalán megnézte valaki, hogy ki és miért mondta vissza a szerződését. Erről talán kellett volna egy meghallgatást végezni és a bizonytalan kérdéseket eloszlatni, vagy megerősiteni. Hevesiék minden nyilatkozatukkal ütik az előzőt. Hát talán ez az oka a bizalmatlanságnak. Várjuk a nyilvános meghallgatást, ebben és még sok más ügyben is.”
 • 6. Oláh Árpád 2008. május 03. 17:25
  „Nos nem az a kérdés, hogy kel-e csatorna hanem az, hogy törvényes-e?! Ami igaz az igaz, szóval jó lenne tudni, hogy áll a pályázat?! A másik kérdés ugye az, hogy a vízi közmű társulás el tud e számolni a vagyonnal, biztos ha más nem akkor vastag, ceruzával írt ügyvédi számlával. Tisztelt vízi közmű társulás, beszámolni kellene az emberek felé, hogy hogy is van a csatorna ügy és nem sértődötten, kuksolni a hátérben. Kérdésem mikor fognak a nyílvánoság elé lépni? Remélem minél hamarabb lenne miről disputott tartani. És nem utolsó sorban talán itt is elkéne egy kormány váltás.”
 • 5. galiba 2008. május 03. 14:47
  „A csatornázott házak is kaptak külön ajánlott levelet.Egy háztartásban élő házaspár külön,külön eg-egy levél 380 Ft. tehát családonként 760 Ft. Kérdem, milyen pézből finanszírozták ?
  Miért nem néztek utána,hogy 1 háztartásban élőknek elég 1 levél.
  Főleg, ha még csatornázva is van, vagy olyanok is kaptak, akik beléptek,és már törlesztenek.
  Nagy a csend! Mindenről hallgatnak !
  Mikor kezdik el bármelyik munkát? Főleg,mikor fogják befajezni ?”
 • 4. pederzoli 2008. május 03. 13:26
  „Magánemberként? Ehh...egy Polgármester éjfélkor,pizsamában is Polgármester. Mindemellett szerfölött aggodalommal tölt el,hogy újra elkezdi lerongyolni a stressz. Most kiderült,hogy mennyire volt beteg közel egy éven keresztül.
  Hogy a másik oldalhoz is szóljak: milyen alapon költik perköltségre a Vízközműtársulat vagyonát?! Tudtommal nem arra fizeti senki. Pista,ha Zsótér magánemberként ment a bíróságra,akkor ez az újabb cécó felér egy hitelrontással,amennyiben a társulás lesz a pernyertes.
  Egyébként emlékszem,hogy valahol megjelent nyomtatásban,hogy a három ügyvezető közül talán az Alpolgármester javasolta,hogy a Társulás vagyonából ruházzon be a P.m. Hivatal új fénymásoló gépre. Félig idetartozik:még Szegváron sincsen csatorna,ha megpályáztatták,remélem Csatlós Misié lett a tender. Kölcsönösségi alapon...”
 • 3. mácsonyka 2008. május 03. 07:47
  „Hevesi Úr! Csak egy kérdés! Ha eddig nem nyúltak a pénzhez,akkor miből fizetik az ügyintézőt ,aki az Okmányirodánál dolgozik ? Miből fizették ki azokat az embereket,akik a fizetési értesítést hordták szét ? Talán átvállalta az önkormányzat ? Ha így van, akkor miért ?”
 • 2. kétkedő 2008. május 03. 07:33
  „Hevesi Úr! Ha jól emlékszem ,februárban olvastam az Ön nyilatkozatát,hogy március közepén tájékoztatni fogják a lakosságot,hogy nyert -e a pályázat. Már május van, és még mindig nincs hír a lakosság felé pályázat ügyben. Most nem kell fórumokat tartani az utca sarkokon ? Mire kell a pénz? Ja, tudom már ! Perköltségre! Hát ezt is mi fizessük ? Atavalyi "toborzás"idején Ön azt igérte,hogy a munkálatokat idén júliusban elkezdik.Van már vállalkozó, vagy még ki sem írták a munkákra a pályázatot ?Ha nem kezdődik el a munka az idén,mégegyszer kérdezem : Miért kell már most fizetni ? 37 millának már szép kamata van. Szabó szerint a lakosság pénzét "nem költjük csekkre ",álljanak sorba a befizetések miatt.Perköltségre lehet költeni ,ugye ?”
 • 1. komment 2008. május 03. 07:04
  „Hevesi úr! Hogy is van ez? Annak idején még azt mondták, hogy ha megvan a többség akkor MINDENKINEK kötelező belépni. Most meg már nem? Mikor hazudtak? Akkor vagy most? Ha a bíróság nem önöknek ad igazat (mint amikor elbukták a polgármester felfüggesztéséről a pert) akkor megint az fogja mondani, hogy "de nem vártam mást ettől a bíróságtól" ?
  A képviselő testület eddigi tettei alapján már azt se szabad elhinni önöknek amit kérdeznek! A strand körüli botrányban is csak mellébeszéltek folyamatosan - a végeredményt látjuk: többszázezres bírságokat kell fizetni a városnak, az egyetlen vonzerőt jelentő homokos part eltünt, plázs helyett gödrök, a válallkozó nem akarja helyrehozni a partot, a magánpénzen épült út gyakorlatilag megsemmisült, stb, stb.
  Ki a felelős ezért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdős Péter a Vásárhelyi Tavaszi Tárlat közönségdíjasa

Hódmezővásárhely - A látogatók szavazatai alapján a művész „Esti víztűkör" című festménye bizonyult a legnépszerűbb alkotásnak. Tovább olvasom