Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Zsótér István visszafoglalta emeleti irodáját

Nem vagyok akadályoztatva, szabadságom ideje alatt is intézem a város ügyeit, de ennek ellenére az alpolgármester helyettem több esetben még mindig aláír – mondta Zsótér István. A mindszenti polgármester szerint nem ő, hanem az alpolgármester követ el törvénysértést, mert túllépi a hatáskörét.
Még mindig nem sikerült pontot tenni a mindszenti testületi vita végére. Legutóbb Zsótér István polgármester megvonta Szabó József alpolgármester képviseleti és aláírási jogát. Hevesi Tamás jegyző ezt jogszabálysértőnek találta, s ebben az ügyben még a szaktárca állásfoglalását is kérte. A minisztérium szerint a jegyző helyes megállapításra jutott. A levelet azonban mindkét fél másképp értelmezi.

– Az aláírás-megvonás alapvető indoka a bizalom hiánya. Ami a levélben is áll, hogy alpolgármestert azért kell választani, hogy segítse a polgármester munkáját, illetve konkrét akadályoztatása esetén helyettesítse. Jelenleg szabadságon vagyok, de naponta bejárok a hivatalba, intézem a város dolgait. Meglepődve tapasztaltam, az alpolgármester még most is több esetben aláír helyettem – mondta Zsótér István.

A városvezető szerint nem ő, hanem az alpolgármester követ el törvénysértéseket. Példának hozott egy május végi esetet. Míg ő a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. éves taggyűlésén vett részt, addig Szabó a rendkívüli testületi ülésen azt indítványozta, bontsák fel a város számlavezető bankjával az élő szerződést, s váltsanak pénzintézetet. Ezt a bank sem fogadta el, mert a szerződésük szerint ezt december 31-éig nem tehetik meg. Zsótér véleménye: az alpolgármester nyíltan felvállalta a törvénysértést, és megpróbált felrúgni egy érvényes szerződést.

A polgármester kiemelte, a szaktárca véleményezéséből kiderül, ő irányítja az alpolgármester munkáját, így utasíthatja is őt. Függetlenül attól, főállású vagy társadalmi megbízatású-e az alpolgármester. Zsótér kiemelte, szabadsága ideje alatt továbbra is megvonja Szabó aláírási jogát.

– A személyemben többen bűnbakot keresnek. Hangoztatják, miattam nem fejlődik a város, mert megakadályozok néhány dolgot. A tizennégy fős testületből elég nyolc fő is ahhoz, hogy meghatározzák az önkormányzat irányát. Nem tudom, milyen érdekek állnak az ügy mögött, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb kiderítem – tette hozzá végül Zsótér István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoborügy: mindenki fellebbez

Legközelebb a Szegedi Ítélőtábla hirdethet ítéletet a vásárhelyi szoborügyben. A megyei bíróság… Tovább olvasom