Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Zsótér István visszakapta korábbi irodáját

Mindszent - Képviselő-testületi határozattal szerdán visszaköltöztették Mindszenten eredeti helyére, az emeletre a városházán Zsótér István irodáját.
Szinte pontosan egy évvel ezelőtt költöztette le onnan a testület a bútorait. A polgármester szerint majd a hétköznapi munka dönti el, sikerül-e kibékülniük.

Mindszent polgármesterének, Zsótér Istvánnak városházi irodáját tavaly április elején – szinte napra pontosan egy esztendeje – költöztették le az emeletről a földszintre. Azóta szinte hetente fordultak elő komoly vagy tragikomikus esetek, a város első emberének és a képviselő-testület „kötélhúzásának" eredményeképpen. A települést érintő legfontosabb kérdésekben – például csatornázás, strandrekonstrukció – nem értettek, és ma sem értenek egyet.

Legutóbb idén január közepén összeférhetetlenség miatt megszüntették polgármesteri tisztségét. Zsótér felülvizsgálati kérelemmel fordult a Csongrád Megyei Bírósághoz, amely neki adott igazat. Neki és a képviselőknek együtt kell dolgozniuk a városért, ezt kérték tőlük számos esetben az őket megválasztó polgárok is.

Eredeti helyükre kerültek a bútorok a hivatalban. Fotó: Tésik Attila
Eredeti helyükre kerültek a bútorok a hivatalban.
Fotó: Tésik Attila

– Antal István települési képviselő javaslatára, indítványára arról döntött a testület, hogy Zsótér István polgármester irodáját visszaköltözteti eredeti helyére, az emeletre a tanácsterem mellé – mondta el lapunknak Hevesi Tamás jegyző. – Ez megtörtént. Arról is határozat született, hogy új bútorokat vásárolunk, valamint friss festést kap a helyiség. A bútorok beszerzése, cseréje pár héten belül várható, azt megelőzően lesz a festés. Ezt a békesség, a jó szándék jeleként lépte meg a képviselő-testület; jó lenne, ha a jövőben nem az ellentétek szításával, hanem a munkával foglalkoznának a felek. Együtt kell dolgozniuk, Mindszent érdeke ezt kívánja.

– Jómagam sohasem költöztem ki az irodából, mindig ott dolgoztam, csak a régi bútorokat és az iratokat kellett visszavinni a helyükre – mondta Zsótér István. – Egyébként a bútorokat már raktárra szánták, közbelépésemre kerültek vissza eredeti helyükre. Ezek a darabok nekem tökéletesen megfelelnek, a költségvetésünk szerintem nem engedi meg újak vásárlását. Békülés? Nem minősíteném annak ezt a gesztust. Az pedig, hogy milyen hatékonyan tudunk majd együtt dolgozni, a hétköznapokon, az érdemi munka során derül ki.

Olvasóink írták

 • 8. Emke 2008. április 08. 20:28
  „Hogy találtam ki ezt a nevet magamnak , bumi !!! Már én sem vagyok észnél !!
  VÉGE !!!!”
 • 7. Emke 2008. április 08. 19:45
  „...milyen szépen kiszorítják a fórumozókat !Mi megy itt ?..
  ....senkinek sincs véleménye ?”
 • 6. a "volt" bumeráng 2008. április 07. 07:23
  „Most akkor mindszenti vagyok vagy nem mindszenti vagyok !!!!?? Jól elszórakozok !!
  VÉGE !!”
 • 5. a " volt " bumeráng 2008. április 06. 20:48
  „Jól elszórakozól : bumika, bumeráng,
  2.-3.-4.- gúnyolják a régi bumerángot .Ezt is megtehetik.
  Legalább értelmesen irna !
  Nincs szerencséd, az 1. nem találtad el !!!!!!!!!!! az nem az enyém !
  További jó szórakozást bumika !”
 • 4. bumeráng 2008. április 06. 08:24
  „Ugyan-ugyan-ugyan ! Én nem vitatkozom senkivel ! Lezártam az ügyet ! Egyedül nekem van igazam ! Az epe majd megesz ! VÉGE !
  bumika voltam !!!!!!”
 • 3. bumika 2008. április 05. 21:28
  „Én azt a feladatot kaptam, hogy figyelemmel kisérjem a beírókat !”
 • 2. bumika 2008. április 05. 09:44
  „mákvirág=bumeráng=I.G.=békét=tisztelet

  Ami hirtelen eszembe jut.”
 • 1. mákvirág 2008. április 04. 22:12
  „Vajon mennyibe került ez a huza-vona a lakosságnak, mennyit vont el a költségvetésből ? Erről, sem a strandról egy szót sem tudunk !
  Titok ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanokon segítettek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Esélyt mindenkinek projekt keretében bővítették Vásárhelyen a hajléktalanok nappali ellátását, illetve többletszolgáltatásokat is beindítottak az új Csomorkányi úti intézményben. Tovább olvasom