Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Zsótér megy vagy marad?

Zsótér István mindszenti polgármester a következő testületi ülésig, november 9-éig eldönti, vállalja-e tovább a kisváros irányítását vagy lemond posztjáról. A függetlenként újraválasztott Zsótér nem hajlandó asszisztálni a fideszes program végrehajtásához. A képviselő-testületben és a bizottságokban jobboldaliak vannak többségben.
A mindszenti képviselő-testületben a jobboldaliak vannak többségben. A kép jobb szélén Zsótér István Fotó: Tésik Attila
A 13 tagú mindszenti képviselő-testületben és a négy bizottságban többségben vannak a jobboldali képviselők. Az újraválasztott független polgármester, Zsótér István – aki a megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ frakciójának tagja – hitel felvétele nélkül szeretné vezetni a várost.

– Vitathatatlan, hogy a jelen helyzetben semmi esélyem megvalósítani a programomat – ismerte el Zsótér István. – Ennek ellenére nem vagyok hajlandó asszisztálni a fideszeseknek, ugyanis nem ezt ígértem a választóknak. A legfontosabb, hogy továbbra is működtetni tudjuk az intézményeinket és egyensúlyba tudjuk tartani a város költségvetését. Persze fejleszteni is kell, ám csak olyan pályázatoknak szabad nekivágni, melyekhez biztosított az önkormányzat önrésze. A nehéz gazdasági helyzetet értelmetlen fejlesztési hitelekkel megfejelni – magyarázta a polgármester. Zsótér elmondta: a következő testületi ülésig, november 9-éig eldönti, vállalja-e a kisváros vezetését vagy lemond.

Hevesi István fideszes önkormányzati képviselő szerint nincs
Zsótér és a Fidesz programja

Zsótér István polgármester programjának legfontosabb elemei: a működőképesség és a költségvetési egyensúly megtartása; fejlesztések, de csak olyan pályázatokkal, amelyekhez biztosított az önrész; szennyvízcsatornázás. A mindszenti fideszes program lényegesebb elemei: az önkormányzat és intézményei működésének áttekintése, üzemeltetésük rendbetétele; pályázati lehetőségek kihasználása a fejlesztésekhez; szennyvízcsatornázás.  
Mindszentnek jövője, ha továbbra is az elmúlt 16 év városvezetési stílusa folytatódik. Hangsúlyozta: fontos a biztonságos működés, de legalább olyan fontos a fejlesztés.

– Jól átgondolt fejlesztésekbe kell csak belevágni. Ki kell használni a pályázatokat, mégpedig a lehetőség szerint azonnal, nem húzni-halasztani a döntést – vélte Hevesi, aki szerint manapság lendületes, gyors és hatékony munkavégzés szükséges a testületen belül és az önkormányzati intézményekben is. Megjegyezte: a fideszes túlsúly miatt mindezt meg is tudják valósítani. Ugyanakkor hozzátette: véget ér a választási kampány, a munkára kell koncentrálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisza Volán is segíti a vásárhelyi felújítást

Segíti a Tisza Volán Zrt. a vásárhelyi buszpályaudvar szomszédságában álló református újtemplom… Tovább olvasom