Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Zsótér nem ül vádlott, gyanúsított mellé

Mindszent - Nem akar vádlott, gyanúsított mellé ülni a mindszenti polgármester, ezért nem látogatja a képviselő-testületi üléseket. Zsótér István morális csődöt emleget, Szabó József alpolgármester meg arra emlékeztet: a városvezető jelentgeti föl őket.
Erkölcsileg nem várható el, hogy közös döntéseket hozzon egy olyan képviselő-testülettel, amelynek tagjai között van, aki ellen büntetőeljárás folyik – állítása szerint emiatt nem vett részt Zsótér István mindszenti polgármester az utóbbi testületi üléseken.

– Morális csőd uralkodik a testületen belül. Amíg az érintettek nem tisztázzák a helyzetüket, addig nem fogok beülni vádlott vagy gyanúsított mellé. A közélet tisztasága és a törvényesség az alap, ebben nincs kompromisszum – állapította meg a városvezető.

A korábbi képviselő-testületi ülésekre egyébként szabadságot vett ki. A mindszenti polgármester szerint a városvezetői munkának nem feltétele, hogy ő 2 órára beüljön a testületi ülésre. Dolgozik a polgármesteri hivatalban, intézi Mindszent ügyeit. Ugyanakkor elismerte: ebben a helyzetben nem könnyű a feladata. Legutóbb a 90 napon túli számlák kifizetésének elmulasztása kapcsán – törvényi kötelezettségére hivatkozva – az adósságrendezés érdekében juttatott el beadványt a megyei bírósághoz, ahol elutasították azt. Ezután a Szegedi Ítélőtáblához fordult.

Zsótér István a városháza kapujában. Szerinte nem a részvétel a fontos. Fotók: Tésik Attila
Zsótér István a városháza kapujában. Szerinte nem a részvétel a fontos.
Fotó: Tésik Attila

Mindszenten a választások óta folyik a huzavona a képviselők és Zsótér István között. A polgármester szerint nagy a bizalmatlanság a grémiumban is. Úgy vélte: a lehetetlen helyzet végére a választók tesznek majd pontot. Arra a kérdésre, hogy indul-e újra a városvezetői székért, elmondta: csak akkor van értelme, ha sikerül a közös érdekeket képviselő csapatot életre hívni. A folyamatban lévő büntetőeljárások kapcsán pedig több nevet is említett. Szabó József alpolgármester is érintett.

– Valóban vádlott vagyok egy büntetőügyben, miután Zsótér István feljelentett Hevesi Tamás jegyző tanulmányi szerződése miatt – ismerte el a már említett Szabó József. Az alpolgármester elmondta: még nincs ítélet, ezért nem hiszi, hogy le kellene mondania tisztségéről. Ha bűnösnek találják, így is, úgy is fel kell állnia székéből. Ő is lehetetlennek tartja a polgármester és a testület között kialakult helyzetet.

Zsótér István testületi ülésre nem jár be, de a városházára igen.
Zsótér István testületi ülésre nem jár be, de a városházára igen.
Fotó: Tésik Attila

– Nem tudom, mit dolgozik Zsótér Mindszentért, szerintem semmit. A képviselőkkel nem egyeztet semmiben – fogalmazott Szabó József. Az alpolgármester viszont egy dologban egyetért a polgármesterrel: mégpedig abban, hogy a mindszenti történet végére a választók tesznek majd pontot.

Nem kötelező

Zsótér István a testületi ülések jó részét kihagyja, zsinórban kilencet, utoljára május 14-én jött be – számolt be lapunknak Szabó József. Megkérdeztük a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivataltól, szabályozza-e valamilyen törvény, hogy a polgármesternek hány testületi ülésen kell részt vennie. Mint kiderült: erről egy jogszabály sem rendelkezik.

Olvasóink írták

 • 12. Pengemester 2009. október 15. 18:23
  „A dolgok gyökere 2002. őszére tehető. LJ a helyhatósági választások utáni első lakossági fórumát Mindszenten,a Dózsa-telepi iskolában tartotta. Talán illő lett volna,ha a mindszenti kv. testület TELJES LÉTSZÁMBAN jelenik meg ezen alkalomból. Nos,baromira nem így történt. Mit tippeltek,ki az aki nem jött el? (szándékosan nem írtam,hogy hiányzott,mert nem hiányzott) Naná: Zsótér István. Ennyire nem lehetett elfoglalt. Utána ugye minden baja volt a vérnyomásával,meg a stressz is gyötörte (én csak Ávéd Jánost,mint régi barátot,és háziorvosát sajnáltam,hogy időlegesen mihez adta a nevét) ...
  Tán dolgozni is kéne havi fél milláért. De lépjünk vissza időben: Mindszentiek! Ki volt az az Alpolgármester aki Gyovainé idején lemondott a mandátumáról arra hivatkozással,hogy horror pénzért akar csatornáztatni az akkori (erősen középszer alatti képességű) önkormányzat? Nevet nem írok,nem személyeskedem. Aki mindszenti lakos volt,tudja miről írok. Ha ez az ember még egyszer elvonulna sértődötten,az ükunokáját is lenullázná. Ezért "küszködik" még mindig.
  Sajnos azt kell mondjam,sem a kv. testület,sem a polgármester nem fogta föl,hogy milyen helyzetben kell eltölteni 4 évet. Ám szerintem Zsótér a nagyobb hunyó. Miért is? Ha 2006. őszén elrebegi azt a mondatot a Promenádnak,Délmagyarnak,meg minden szembe jövő sajtóorgánumnak,előbb-utóbb országos ismertséget elérve,hogy: "bár más a pártkötődésünk,ezt félretettük,mert mindannyian Mindszentért dolgozunk" - egyszer,s mindenkorra nyeregbe kerülhetett volna. Hja,hogy ez kötelezettségekkel jár? Hogy csapatban kell dolgozni? Hogy el kell viselni másokat is? Kellemetlen. Ebben az országban napról-napra milliók állnak munkába ilyen feltételekkel. Ezek után,ha valakiről mások gondolják,hogy mindezt képes belátni,annak KÖTELESSÉGE nem nyavalyogni,hanem dolgozni 24 órából 25-öt.”
 • 11. trainman 2009. október 15. 17:58
  „Ennyi pszichopatát! Istenem! Kergessük el az összeset melegebb éghajlatra!
  Nekem már elegem van belőlük!
  Mindből!”
 • 10. Holló 2009. október 15. 16:07
  „Nos akkor még egy kis csemege!!!!!!!!!!!!!

  A tisztes nép megválasztja küldöttjeit,hogy képviseljék egy településen és az ország gyűlésén.
  Nos ez társadalmi megbízatásnem pedig munka vállalás, ha az lenne akkor felvételi bizottság és alkalmassági kéne hozzá! Tehát akkor kérdem én mért is nem hívhatja vissza a választópolgár őket???????????
  Illetve a végkielégítést mért is kapják??????????????? ISMÉTLEM TÁRSADALMI MEGBÍZATÁS!!!!!!!!!!!!!! tehát vissza hívás lehetősége!!!!!!!!!!! és Mandátum lejártával nem végkielégíteni őket!!!!!!!!!!!!!! És nem tudom feltünt e valakinek de a nagy gazdasági válságban sem a jobb oldal sem a baloldal sem helyi szinten sem országos szinten nem mondott le fizetéséről sőt még emeltek is ahol tehették jól van ez így hát nem. Lehet gondolkodni.”
 • 9. Tudatlan 2009. október 15. 13:03
  „A NÉP, hát igen az a munkáltató , a Polgármester úr és a többiek meg a munkavállalók. Ezen el kellene gondolkodni egy kicsit, amikor bejárunk dolgozni vagy éppen nem - ilyen, olyan indokok alapján. Alap helyzetben nem tudok mondani egyetlen egy olyan vállalkozót vagy cég tulajdonost aki fizetést adna annak a munkavállalójának aki nem jár be dolgozni. Felháborító, hogy mi ezért fizetünk. Mondhatná indokul, hogy a munkáját azért elvégzi. Kérdem én, hogy hol ? Az Opel autógyárban sem otthon rakják össze a kocsit az alkalmazottak a garázsban vagy az udvaron, hanem a gyárban, tehát a munkájukat a munkahelyükön végzik el és ezért jogosan várhatnak fizetést természetesen az elvégzett munka minőségének és arányának megfelelően.
  A feljelentgetésekről meg annyit, hogy Mindszenten már a Bodri kutya is fel van jelentve valamiért, ez már nevetséges. Ja még annyit, hogy a Polgármester úrnak meg kell tanulnia probléma megoldásokban gondolkodnia, nem pedig problémákban.”
 • 8. DMagóg 2009. október 15. 12:40
  „7. szatyi 2009.10.15. 12:19 !

  A mai dedósok már értelmesebbek, még ezeknél is!

  Igen, szét kellene zavarni őket!”
 • 7. szatyi 2009. október 15. 12:19
  „Mint a gyerekek a "dedó"-ban! Szét kellene zavarni az egész társaságot!”
 • 6. Holló 2009. október 15. 12:18
  „Nos akkor a többiknek sem kellene fizetés mert mit is csináltak településünkön?
  szerintem szintén semmit sok előrébb jutás nincs és nem kell az a pimpós duma, Zsótér akadályozta volna meg őket mindenben mert ebből is elegem van már. Tehát várom azon válaszokat amiben lehet látni mit is tett ez a testület torzsalkodás mentesen ami a települést előrébb mozdította. Ha valaki az mondja majd a "gáz" nos közlöm van egy kis gond vagy nagyon vizes a gáz vagy cseppfolyós lehet gondolkodni mit is jelent de segítek jó minőségű termálvíz az van gáz eddig nincs. Tehát a gáztermelésből nem sok pénz jön ide. Tehát akkor várom további lehetőségeket. Ja és a szennyvíz se témakör mert ott is akadnak gondok. Mos akkor mit is tett ez a testület??????????????”
 • 5. Én2 2009. október 15. 12:17
  „Nem tudom mi aza viszály ami ott folyik Mindszenten de azt tudom, hogy lj. indította el.
  A polgármesternek szerintem kutya kötelessége a munkáját ellátni legjobb tudása szerint, mindegy hogy ki ül mellette, szarja le és dolgozzon nagyon az emberekért.”
 • 4. Trandafir 2009. október 15. 12:10
  „Akkor a pénz se kelljen neki, mert azt is a gazemberek adják.
  <moderálva> csinál.Micsoda kifogás...”
 • 3. N.P. 2009. október 15. 10:54
  „"Amíg az érintettek nem tisztázzák a helyzetüket, addig nem fogok beülni vádlott vagy gyanúsított mellé."
  Ilyen "erkölcsi magasságokon" álló pasikról szokott kiderülni, hogy a legnagyobb gazemberek. Hallott már ez az ember az ártatlanság vélelméről? Ha gazemberekkel nem akar egy helyen lenni a Parlamentbe pld. be sem tehetné a lábát.”
 • 2. Holló 2009. október 15. 10:31
  „Ennek a testületnek kb 1 évvel ezelőtt kelet volna lemondani mindenestől. Azóta folyamatosan tehették volna de valamiért ragaszkodnak a hatalomhoz. az okokat kell megkeresni és a tényleges felelősöket kérdőre vonni. Elég volt ennek a kisvárosnak abból, hogy vezetése torzsalkodik semmi nem halad vagy vissza felé halad csak. Zsótérnak és az alpolgármesternek igaza van abban a nép majd dönt de arról is kéne szavazni, hogy hasonló esetekben a választó polgárok vissza hívhatják képviselőiket. tegyünk rendet az Országban tegyünk rendet településünkön.”
 • 1. CsImre 2009. október 15. 10:09
  „Le is mondhat, akkor megszűnhetnek ebbéli aggályai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az esőzés miatt áll a munka a 47-es főúton

a viharos erejű széllel kísért esős idő eddig közel 3 millió forintos kárt okozott a cégnek. Tovább olvasom