Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Zsótér pénzét kéri vissza a képviselő-testület

Nem került szóba a tegnapi mindszenti testületi ülés nyilvános részében sem a polgármesteri, sem a jegyzői iroda költöztetése. A képviselő-testület azonban döntött: visszakéri Zsótér Istvántól azt a 238 ezer 833 forintot, amelyet a polgármester betegsége idején költségtérítésként vett fel. Zsótér a közigazgatási hivatalhoz fordul az ügyben.
Feszült volt a hangulat a tegnap késő délutáni mindszenti testületi ülés első negyvenöt percében. Annak ellenére, hogy a szerdán ismét munkába állt, az idén hosszasan betegeskedő Zsótér István polgármester azzal kezdte: négy hónapi kényszerű távolléte után nem vitatkozni, hanem dolgozni szeretne a testülettel. Hangsúlyozta: a konkrét, várost érintő ügyekkel kíván foglalkozni, nem személyi kérdésekkel. Éppen ezért javasolta, hogy azokat zárt ülésen vitassák meg. A nyílt ülésen ezért nem került szóba a polgármesteri iroda visszaköltöztetése vagy a jegyzői iroda földszintre való száműzése sem.

A napirend előtt szót kérő Szabó József alpolgármester viszont nehezményezte, hogy Zsótér első munkanapján utasításban vonta meg az ő képviseleti és aláírási jogát. Úgy látta, ez fölösleges volt, hiszen ezek a jogosítványai csak a polgármester távollétében éltek. Közölte: későn értesült arról, hogy neki kellett volna részt vennie a csütörtöki többcélú kistérségi társulás ülésén, lévén, hogy a polgármester aznap a megyei közgyűlésen vett részt. Hozzátette, ha időben kap felkérést, akkor részt vesz a társulati ülésen. Hevesi Tamás jegyző törvényességi észrevételében arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalmi alpolgármester, Szabó József fölött a polgármester nem gyakorol munkáltatói jogokat, azaz nem utasíthatja semmire.

Antal István képviselő javaslatot terjesztett elő, melyben javasolta, hogy Zsótér István 15 napon belül fizesse be a polgármesteri hivatal pénztárába azt a 238 ezer 833 forintot, amelyet költségtérítésként vett fel betegsége ideje alatt. A testület megszavazta a határozatot, annak ellenére, hogy a polgármester felhívta a figyelmet: emiatt a közigazgatási hivatalhoz fordul.

A testület ezt követően már nyugodt légkörben tárgyalta a napirenden szereplő témákat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér újra munkába állt

Visszatért több hónapos betegállományából és munkába állt tegnap Mindszent polgármestere. Zsótér… Tovább olvasom