Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Zsótér úgy döntött: polgármester marad

Mindszent polgármestere marad Zsótér István, aki korábban a távozás gondolatával kacérkodott. A mai testületi ülésen szavaznak az alpolgármester személyéről. Zsótér nem árulta el lapunknak, kit szeretne helyettesének.
Fotó: Tésik Attila
– Úgy döntöttem, továbbra is vállalom a megbízatást, hiszen a szavazók többsége is azt akarta, hogy én legyek a polgármester – válaszolta tegnap lapunknak Zsótér István arra a kérdésre, hogy marad-e Mindszent első embere vagy lemond. Korábban ugyanis arról számoltunk be, hogy a 13 fős testületben a fideszesek vannak többségben, akik saját programjukat kívánják megvalósítani. Ez azonban több pontban sem egyezik meg a független polgármester elképzeléseivel. Zsótér István akkor azt mondta, hogy a november 9-i, vagyis a mai testületi ülésig eldönti: marad vagy megy. Zsótér elmondása szerint bizonyos dolgokban sikerült dűlőre jutnia a fideszesekkel.

A mai testületi ülésen titkos szavazással döntenek arról, ki legyen a város alpolgármestere. Jelenleg ez a tisztség még betöltetlen, mert a felek nem tudtak megegyezni.

Zsótér István korábban azt a Kecskeméti Jánost jelölte, aki 1994 és 1998 között a város polgármestere volt. Kecskeméti nem lett alpolgármester, mert a tizenháromból tízen nem fogadták el a személyét.

A Fidesz Szabó Józsefet szerette volna alpolgármesternek. Zsótér szerint a helyi vállalkozó azért nem megfelelő alpolgármesternek, mert rendkívül elfoglalt, így vele nem látja megoldottnak a saját helyettesítését.
Zsótér nem árulta el, kit jelöl csütörtökön alpolgármesternek. Annyit elmondott: ha most sem sikerül megállapodniuk, akkor a következő testület ülésen újból szavaznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befagyasztják a lakossági vízdíjakat

Várhatóan nem növelik a lakossági víz- és csatornadíjakat Vásárhelyen. A közületek számára azonban… Tovább olvasom