Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Zsótér újra munkába állt

Visszatért több hónapos betegállományából és munkába állt tegnap Mindszent polgármestere. Zsótér István utasításba adta, hogy költöztessék vissza az irodáját a földszintről az emeletre. Hevesi Tamás jegyző ezt nem hajtotta végre, mondván: testületi határozat alapján költöztették el az irodát.
Visszatért több hónapos betegállományából és munkába állt tegnap Mindszent polgármestere. Zsótér István utasításba adta, hogy költöztessék vissza az irodáját a földszintről az emeletre. Hevesi Tamás jegyző ezt nem hajtotta végre, mondván: testületi határozat alapján költöztették el az irodát. Zsótér ma indítványozni fogja a rendkívüli képviselő-testületi ülésen, hogy a grémium indítson fegyelmi eljárást a jegyző ellen.

Tegnap reggel újra munkába állt Zsótér István mindszenti polgármester, aki idén még csak tíz napot dolgozott, ugyanis a magas vérnyomása miatt betegállományban volt. Távollétében fegyelmi eljárást indított ellene a képviselő-testület. A városatyák felszólították Zsótért, hogy adja vissza a hivatali telefonját, illetve ne vegye fel költségtérítését, amíg táppénzen van. Az erről szóló testületi határozatot nem csupán a médiának küldték el, de sokszorosítva minden mindszenti háztartásba eljuttatták.

Mindszent polgármestere tegnap reggel 8 órakor az iktatóban kezdte munkanapját, ahol három utasítását tette hivatalossá. Zsótér István azonnali hatállyal utasította Hevesi Tamás jegyzőt, hogy költöztesse vissza a polgármesteri irodát a földszintről az emeletre, a jegyző pedig költözzék az emeletről a földszintre a „lakossági kapcsolatok erősítése" érdekében. Ismeretes: április 3-án Zsótér emeleti irodáját bútorostól, mindenestől a földszinti kis tanácskozóterembe költöztették.

Szabót váratlanul érte a hír

Szabó József mindszenti alpolgármester lapunktól értesült arról, hogy Zsótér István polgármester hosszú idő után újra munkába állt. Az alpolgármester, aki tegnap a fővárosban tartózkodott, nem kívánta kommentálni a hírt.

Hevesi Tamás jegyző erről akkor a következőképpen nyilatkozott: az utóbbi időben többször is előfordult az emeleti nagy tanácsteremben folyó testületi ülések során, hogy rövid időre meg kellett szakítani a tanácskozást egy-egy informális megbeszélés miatt. Így praktikusnak tűnt, hogy erre egy szomszédos emeleti szoba álljon a képviselők rendelkezésére. A házasságkötő termet nem kívántuk igénybe venni erre a célra. Mivel a polgármester hosszabb ideje nem dolgozik, s nem is lehet tudni mikor jön vissza a táppénzről, így ezentúl az ő eddigi szobáját vesszük igénybe erre a célra, de itt kap helyet ezentúl az országgyűlési képviselői iroda is.

Zsótér tegnap utasításában megvonta Szabó József alpolgármestertől az aláírási és képviseleti jogokat is, amelyeket az távollétében gyakorolt. A polgármester tegnap arról is rendelkezett, hogy szerdától a kinevezések, jutalmak és elbocsátások elbírálásának jogát is csak ő gyakorolhatja.
Zsótér István tegnap jelentést kért arról, született-e olyan testületi döntés, hogy a vele kapcsolatos testületi határozatot háromezer példányban a hivatalban sokszorosítsák, s a városban terjesszék.

A polgármester ideiglenes irodájának az emeleti nagy tanácstermet jelölte ki. Ide azonnal berendelte a hivatal valamennyi dolgozóját, s szóban ismertette mindazokat a rendelkezéseket, utasításokat, amelyeket írásban elrendelt. Szavait azzal zárta, hogy reméli, munkába állásával visszatér a hivatalba a korábbi időszakot jellemző jó hangulat.

Zsótér tegnap hiába várta, hogy irodáját visszaköltöztetik az emeletre, ez nem történt meg. Igaz, a jegyző sem költözött le a földszintre.
Hevesi Tamás jegyző elmondta: a polgármesteri iroda elköltöztetése közgyűlési határozat alapján történt, s ezt csak a testület változtathatja meg. Véleménye szerint a polgármester erre vonatkozó utasítása törvénysértő, így azt nem hajthatta végre.
Zsótér István tegnap elmondta lapunknak: utasításai megszegése miatt indítványozni fogja a képviselő-testületnek, hogy indítson fegyelmi eljárást a jegyző ellen.

A polgármester nem töltötte tétlenül a napját: áttanulmányozott néhány korábbi testületi határozatot, jegyzőkönyvet. Kíváncsi volt például arra, hogy miért adta át a testület a gondozási központ működtetését Hódmezővásárhelynek, illetve mi a helyzet a művelődési ház és a könyvtár összevonásával. Ma rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak Mindszenten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Tapodi Ferenc a nyertes

Lapunk utazási magazinja játékot indított, „Díjazzuk az ötletet!" címmel. A fődíjat – a… Tovább olvasom