Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Befagyhat a locsolóvödör, hózápor is lehet húsvétkor

Csongrád megye - Forgalomkorlátozásokat vezettek be a székelyföldi hágókon péntek hajnalban a havazás miatt.
 Húsvéti hőmérsékleti maximumok Szegeden
2006. április 16–17.: 19–20 °C
2007. április 8–9.: 17–19 °C
2008. március 23–24.: 8–13 °C
2009. április 12–13.: 20–23 °C
2010. április 4–5.: 14–19 °C
2011. április 24–25.: 23 °C
2012. április 8–9.: 10–11 °C
2013. márc. 31.–ápr. 1.: 9–15 °C
2014. április 20–21.: 17–22 °C
 

A legvastagabb hóréteget a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő országút által is érintett Bucsin-tetőn mérték: itt a szerda óta lehullott hóréteg vastagsága eléri a 75 centimétert. A hóvihar még kedden Csehországra és Németországra is lecsapott: a helyenként óránkénti több mint 100 kilométeres szél fákat, villanyoszlopokat csavart ki, komoly fennakadásokat okozott a közúti és a vasúti közlekedésben.

Ilyen jellegű ítéletidő Csongrád megyében húsvétkor nem várható, ám hétfő hajnalban akár hózáporra és jégdarára is lehet számítani a megyében – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központja.

A húsvéti ünnepek alatt végig szeles idő lesz, a borongós napokat sok helyen záporok és zivatarok kísérik majd. A meteorológiai állomáson elmondták: az átlagos áprilisi időjárásnál hűvösebb napok jönnek, összesen 2-5 milliméter csapadék hullhat a megyére. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 0 és mínusz 1 fok körül alakul, míg a napi csúcshőmérséklet is mindössze 10-11 fok lesz.

Húsvéthétfőn hajnalban még a locsolóvödör is befagyhat. A tavalyi tavaszias húsvétot így a két évvel ezelőttihez hasonló hűvös húsvét követi. Az elmúlt évek legmelegebb húsvétja a 2009-es volt, amikor Szegeden és környékén 20-23 fokot mértek az ünnepek alatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen időre készüljön a húsvéti hosszú hétvégén

A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, s néhol nappal is csak 6 Celsius-fok körül… Tovább olvasom