Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Megindult a zivatarlánc az ország felé

Kifejezetten meleg reggel után trópusi idő várható szerda délután Szegeden: 33 fok mellett zápor, zivatar és szélvihar is kialakulhat.

14:11 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Időkép szerint Zadar felől, délnyugatról megindult a zivatarlánc. Az előrejelzés szerint a délutáni órákban léphet be az országba.


12:00 - Verőfényes napsütés Szegeden, a viharnak még az előszele sem ért ide. Fülledt, záporoknak, zivataroknak kedvező az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Balkán-félsziget felett elhaladó hideg légörvény meleg, igen nagy nedvességtartalmú levegőt hoz a térségbe. A viszonylag lassan mozgó záporos gócok és a nagy nedvességtartalom együttesen kedvező feltételeket teremt a felhőszakadáshoz, így ne rakjuk messzire az ernyőt, ha délután útnak indulunk.

6:15 - Bár csak délutánra ígérték az esőt, Újszegeden már rákezdett. Önnél is esik?

6:00 - Az ország nyugati, délnyugati és déli megyéire narancssárga, másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: "főként késő délutántól, estétől) délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zivatar, sőt délnyugatról észak, északkelet felé mozgó zivatarrendszer is létrejön. A zivatarokat elszórtan felhőszakadás (csapadék: 30-55, kis eséllyel > 60 mm), helyenként jégeső (néhol akár 2-3 cm fölötti jégmérettel) és viharos (60-80 km/h ) szél kísérheti, egy-egy heves zivatargócban károkozó (> 80-90 km/h) szélroham is lehet" - írták. Korábban

Szerdán reggel több lehet a napsütés, 15-20 fokkal indulhat a nap Szegeden, de délutántól délnyugat felől ismét érkezik a vihar, egyre több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani.

Az Időkép szerint jól fejlett zivatarrendszer is kialakulhat, melyben felhőszakadás, jégeső, és viharos kifutószél kísérheti a gócokat a 33 fokos hőség mellett.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 80-100 km/h-s, viharos erejű széllökésekkel is számolnunk kell.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromsárga riasztást adtak ki Csongrád megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak igaza volt, pár órás pihenő után hétfőn újra megindult a… Tovább olvasom