Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

OMSZ: már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás

Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos eső.
Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos eső. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Péntek este az ország középső és keleti területein több megyében még másodfokú riasztásokat adtak ki a tartós ónos eső miatt. Ezeket az éjszaka folyamán valamennyi helyen visszavonták. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint az ónos eső veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben, de már csak elsőfokú figyelmeztetés. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat estétől észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A Győr-Békéscsaba sávtól északkeletre inkább havas eső, majd havazás várható, ettől délnyugatra jellemzően eső, havas eső, esetleg ónos eső valószínű. Szombat éjfélig általában maximum 6 centiméternyi friss hó hullhat, de a havazás a vasárnapra virradóra is folytatódik. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 2-6 Celsius fok között alakul. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

Korábban

Az ország középső és keleti területein több megye járásaira másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az MTI-hez eljuttatott, péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten több mint egy milliméternyi ónos eső hullhat.

Emellett gyenge ónos esőre lehet számítani Baranya, Fejér és Tolna megyében, ezért ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a havazás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: észak felől egyre több helyen várható csapadék (eső, ónos, fagyott, havas eső, illetve hó).

Szombat reggelig az északkeleti megyékben öt centiméter friss hó hullhat, a Szatmári-síkság térségében a tíz centiméter körüli mennyiség sem kizárt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégére enyhül a dermesztő hideg

Ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Tovább olvasom