Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Szakadó a hó Párizsban, leálltak a buszok

Miközben Franciaország déli részén a hőmérséklet szerdán meghaladja a 15 fokot, a fővárosban és az ország északi részén dél óta sűrű pelyhekben szakad a hó.
Párizsban a közlekedés néhány óra alatt gyakorlatilag lehetetlenné vált: a buszok teljesen leálltak, a prefektúra a kamionoknak megtiltotta a továbbhaladást, a repülőtereket lezárták.

A francia meteorológiai szolgálat Franciaország húsz megyéjében hirdetett narancsszínű hidegriadót a havazás és a csúszós utak miatt. Párizsban alig három óra alatt 13 centiméternyi hó hullott, ami teljesen megbénította a főváros életét. A bevezető utakon csak lépésben lehet haladni, a körgyűrűn egy kilométer megtétele átlagosan egy óráig tart a havazáshoz nem szokott párizsi autósoknak.

A fővárosi tömegközeledési vállalat fokozatosan szüntette meg a buszközlekedést: eleinte csak ritkították a járatokat, de délután 3 órakor mind a 350 vonalon teljesen leálltak a buszok. A prefektúra a kamionoknak megtiltotta a közlekedést a fővárosi utakon.

A polgári légi közlekedési igazgatóság (DGAC) már előre kérte a légi társaságokat, hogy a legnagyobb francia repülőtéren, a Roissyn töröljék járataiknak húsz százalékát. Ennek ellenére már délelőtt is legalább félórás késéssel közlekedtek az induló járatok, mert a rossz látási viszonyok miatt a légi irányítók kénytelenek voltak ritkítani a járatokat. Délután pedig, egyelőre 5 óráig, minden járat indulását felfüggesztették.
Az Orly repülőtéren eredetileg nem töröltek egyetlen járatot sem, de a havazás kezdetekor már 45 perces késéssel indultak a repülők, délután 3 órakor pedig félórára itt is le kellett zárni a felszállópályákat.

Mind a két repülőteret jelenleg nagyon nehéz megközelíteni az autóutakon. A DGAC arra kéri az utasokat, hogy mielőtt elindulnának a repülőterekre, a légi társaságoknál érdeklődjenek járataik indulásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtöktől szélviharral, havazással jön a zord idő!

Az eddigi enyhe telet szibériai hideg váltja fel a hét második felében. Az erős szél miatt a nulla… Tovább olvasom