Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Vihar csapott le Szegedre - fotókkal, videóval

Felhőszakadás, szélvihar és jég, ezt kapta nyakába Szeged valamivel délután öt óra után - a szabadtéri esti előadását nem fenyegeti az időjárás.
A meteorológusok eltalálták: a megyére nemcsak a hőség, hanem az esőzés miatt is figyelmeztetést adtak ki, az eső meg is érkezett. Petőfitelepen komoly széllel kezdődött, a városban változó intenzitású volt, a nagykörút és a Csongrádi sugárút sarkán a jég is kopogott az autók tetején 10 perccel 6 óra előtt.

Optimista lányok indulna a Mars térről a Körös torokba
Optimista lányok indulnak a Mars térről a Körös-torokba.
A szerző fotói


A Rózsa utca és a Csongrádi sugárút egy szakasza teljes szélességében víz alá került, nemcsak a sávok felfestését nem lehetett látni, hanem az út széle is eltűnt a vízben. A felhőszakadás elmosta a Hungarikum-fesztivál kiállítót is, többen fejvesztve próbálták menekíteni a portékát biztonságosabb helyre.

Balról a Mars tér, középen az út, jobbról az autó felcsapta víz
Balról a Mars tér, középen az út, jobbról az autó felcsapta víz


Fábián Barbarától, a szabadtéri sajtósától megtudtuk, a díszlet nem károsodott érdemben az égi áldástól, az esti előadást megtartják. A meteorológiától is azt az információt kapták, hogy ez csupán „múló vihar" volt.

                      Sajtos Endre olvasónk küldte ezt a videót

Elekes Zoltán, a Hungarikum fesztivál főszervezője portálunknak elmondta, hogy ideiglenesen tényleg elmosta rendezvényt a felhőszakadás, ám a Széchenyi tér fősétányának csatornái dicséretesen nyelték a vizet. - Ahogy ismerem a szegedieket, egy óra múlva újra tele lesz a tér - mondta.

Vihar csapott le Szegedre. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Merics Attila szegedi meteorológus elmondta, hogy a repülőtéren ugyan csak bő 9 millimétert mértek, de a város egyes részein ennek többszöröse is hullott. Ők 40 kilométeres szelet észleltek, ami már erősnek számít. Jég arra nem volt, de „állampolgári bejelentésekből" tudja, hogy máshol igen. A szabadtéri esélyeiről azt mondta, hogy nagy valószínűséggel megtartható, ám hozzátette, az a kérdés kialakul-e újabb cella. Mert most nagyon gyorsan változik az időjárás. A radarkép hét óra előtt valamivel megnyugtató, a kezdésig azonban még van bő két óra...

Vihar csapott le Szegedre. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)
Természetesen szegedi olvasóinktól is kaptunk bőven fotókat, kidőlt fákról éppen úgy, mint a felhőszakadásról.

Olvasóink fotói a viharról. (képgaléria)
- Kutyaharapást szőrével, záport rozé fröccsel gyógyítanak a szegedi
Hungarikum Fesztiválon. Egy rendezvény, amin a monszun sem tud kifogni - írta Illés Tibor és küldött hozzá egy galériányi képet is. Eső előtt, közben és utána - kicsit összekeverve.

Monszun a Hungarikum Fesztiválon. Fotó: Illés Tibor (képgaléria)


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőség és felhőszakadás miatt is figyelmeztetik Csongrád megyét

Vasárnap öt keleti megyében a hőségre, de emellett a fél országban felhőszakadásra, heves… Tovább olvasom