Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

1500 forint

JEGYZET - ˝Lopni csak nagyban érdemes.˝

A vád szerint alkalmanként 1500 forintnyi
eurót fogadtak el az ügyfelektől a röszkei határátkelőn azok a kormánytisztviselők, akiket tegnap bilincsben és vezetőszáron kísértek a rendőrök a bíróság épületében.

Azt el tudom képzelni, hogy rosszul fizetnek az államigazgatásban, azt viszont már nehezebben hiszem el, hogy emberek képesek 1500 forintért tönkretenni az életüket. Mert mennyit kaszáltak ezek a nem túl dörzsölt bűnözők? A vádirat szerint 150-szer 5 eurót, ami alig több mint 230 ezer forint. Erre voltak hatan.

Azért mondom, hogy nem túl fifikásak, mert úgy fogadták el a kenőpénzt, hogy annak nyoma volt. A kamionok belépését rögzítik, így elég gyorsan kiderült, hogy a teherautók után nem fizették meg az ügyintézési díjat, legalábbis nem hivatalosan. És kész is a lebukás.
Valahol a bűnözésre is igaz az a fociban már ismert mondás, hogy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. Vagyis lopni csak nagyban érdemes. A hivatalnokok tanulhattak volna attól a szegedi autókereskedőtől, aki évekig szabadlábon élvezte kétes pénzügyi tranzakcióinak gyümölcsét, akkor sem esett kétségbe, ha bíróság elé kellett állni. Hiába, ő tízmilliókat mozgatott, nem holmi 5 eurókat.

Hogy mi lesz a hivatalnokokkal? Valószínűleg börtönbe kerülnek, életük hátralévő részét megbélyegzettként élik le egy tényleg ostoba húzásért. Esetük talán figyelmeztetés azoknak, akik kicsiben akarnak lopni: ne tegyétek, mert gyorsan bilincsre kerül a kezetekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei analfabéták

˝Lehetne ezt az egészet jól is csinálni.˝ Tovább olvasom