Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

99 éves áldozat, 19 éves tettes

"A brutális bűncselekménnyel gyanúsított férfi tegnap beismerő vallomást tett. Vajon mit mondhatott a rendőröknek, miért esett puszta kézzel a kora és a termete miatt védekezni alig tudó áldozatának? És mit gondolhatott, mit érezhetett még szerda délutánig szabadlábon, és mit gondol, mit érez most, egy napja a rácsok mögött?"
„Halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése megalapozott gyanúja alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály eljárást folytat egy baksi személy ügyében" – olvasható a rendőrség közleményében.

Fogalmazzunk világosan! Emberölés történt Bakson. Mégpedig brutális, a falubelieket sokkoló gyilkosság.

Biztosra vehető, hogy az emberek többségét felkavaró bűncselekmény indulatokat vált ki. A közvélemény a baksiak egy részével együtt most is a halálbüntetés visszaállítását fogja követelni. Majd azzal érvelnek, ha nem törölték volna el a halálbüntetést, a gyilkosságok töredéke nem történne meg. Az előbbi persze emberileg érthető, az utóbbi azonban nem igaz.

Az áldozat a Csongrád megyei település legöregebb lakója, egy köztiszteletben álló 99 éves asszony. A rendőrség által meg csak baksi személyként említett gyanúsított egy nála nyolcvan évvel fiatalabb férfi. Egymástól háromutcányira laktak.

A szerencsétlen asszony túlélt két világháborút, tanúja volt az elmúlt évszázad jelentős és jelentéktelen, számára fontos és kevésbé fontos eseményeinek. Már egész Baks arra készült, hogyan köszöntsék fel századik születésnapján.

És akkor jött egy suhanc, akivel szemben tehetetlennek bizonyult. Pedig az alig 150 centiméter magas, rendkívül törékeny, hajlott hátú néni ragaszkodott az élethez és az értékeihez, mert egy híján százévesen mi másért szállt volna szembe a nála magasabb, erősebb, könyörületet nem ismerő támadójával, aki egyszerűen agyonverte.

A brutális bűncselekménnyel gyanúsított férfi tegnap beismerő vallomást tett. Vajon mit mondhatott a rendőröknek, miért esett puszta kézzel a kora és a termete miatt védekezni alig tudó áldozatának? És mit gondolhatott, mit érezhetett még szerda délutánig szabadlábon, és mit gondol, mit érez most, egy napja a rácsok mögött?

A kérdésekre nem lehet normális választ adni, éppen ezért az lenne a legfontosabb, a család és a közvélemény számára megnyugtató, ha a gyilkost minél előbb elítélnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomagyárak

"Gazdasági főiskolán vagy egyetemen logisztikai szakirányú végzettséget szerezni, az nem semmi… Tovább olvasom