Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

A Don konyhája

"Mi, nézők pedig jobban szeretjük a csillogó talentumokat, mint a celebgyár halvány fényű szülötteit."
A minap a Hal a tortán című főzőműsor odáig ereszkedett, hogy a nézettségcsinálás kedvéért öt egykori sittest kért fel, hogy sertepertéljen konyhájában, és üssön össze valami vacsorafélét. Több mint fél órán keresztül láthattuk Tasnádi Péter Keresztapa-szerepjátékát. A magyar Don Corleone szerény konyhájában libacombot sütögetett, majd elegánsan rágyújtott termetes kubai szivarjára. Egy rabbit is zavarba hozott volna a Don vallási buzgósága, amikor is ősszel húsvéti Széder estét játszott egy televíziós főzőműsorban.

Ilyen a magyar celebgyár. Sztárocskáink egy-egy címlapsztoriért bugyit villantanak, mellet plasztikáznak vagy majmot csinálnak magukból – tudásban és intelligenciában pedig egy ötödikes kisdiák is túltesz rajtuk.

Mi, nézők a hétköznapi hősöket szeretjük. Azokat az egyszerű héroszokat, akik akár mi is lehetnénk. Az egész világot megdöbbentette egy középkorú skót nő, aki az otthonkánál valamivel elegánsabb ruhát öltve kis falujából felutazott Londonba. A Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorban mindenkinek leesett az álla, amikor énekelni kezdett. Ma már nem kell magyarázni senkinek, ki Susan Boyle. Pedig egy éve a faluján kívül sehol nem ismerték.

Ugyanennek a műsornak a magyar koppintása, a Csillag születik bizonyítja, hogy milyen sok tehetséges ember él a Kárpát-medencében. A teremőr, aki könnyedén énekli el az egyik legnehezebb Queen-dalt, vagy a mozgássérült Veres Róbert, aki freestyle improvizációjával egy egész országot nyűgözött le. Pedig egyikük sem a médiagyárban készült, pusztán csak tehetségesek valamiben.

Mi, nézők pedig jobban szeretjük a csillogó talentumokat, mint a celebgyár halvány fényű szülötteit.

Olvasóink írták

 • 6. babocska 2009. október 28. 06:23
  „Nem kelll nézni ezeket,mert van más is abban a TV-ben ezeken kivül.Szép természetfilmek,vagy régi jó filmek.A média fúj föl dolgokat ,de nagyon.”
 • 5. flexsnake 2009. október 19. 20:30
  „most kiszeltündit hasonlítsuk össze mondjuk egy Janza Katival? :D
  Nem tudom hogyan sikerült egy cikkbe összehozni a csillagost a csillagban ülőssel... :D Nem egy műfaj.
  Tasnádi nem tehet róla hogy a média csinált belőle keresztapát.”
 • 4. 19701230 2009. október 19. 14:09
  „ez igy van
  kiver a viz az Ördög Nórikátol is stb
  az igazi hösök közutnk vannak, a mentösök a tüzoltók , az ápolonők
  és a beteg gyerkek akik a kemoterápia mellékhatásai mellett is próbálnak játszani!
  én nem nézem a hal a tortánt, de több embertöl hallottam , hogy kiütötte a biztositékot náluk
  igy van , ezek münök!!!
  annak idején, mit dolgozott ezért hogy sikeres legyen, Bodrogi, Bujtor István, Gálvölgyi és még sorolhatnám, hogy elismertek legyenek
  és még ezeket merik művészeknek is nevezni, mint a Tóth Gabi , vagy Pákó”
 • 3. pille 2009. október 19. 12:22
  „"halvány fényű szülötteit"-milyen árnyalt megfogalmazás! Ezt kell mutogatni a felnövekvő nemzedéknek. Legyél kicsit sittes, s utána fasza celeb lehetsz, akit az egész, vagy fél ország néz a TV-ben.Te vagy a legjobb!”
 • 2. gedeon 2009. október 19. 10:25
  „Rengeteg tehetséges ember van kis országunkban. Én személy szerint pl. a hírműsorok műsorvezetőit és az egyéb "szórakoztató" műsorok műsorvezetőit is lecserélném egyszerű hétköznapi emberekre, természetesen olyanokra, akiknek azért megvan a végzettségük az állás betöltéséhez. A régiek már belefásultak a munkájukba, nem tudnak színt vinni a médiába.
  A kutya nem kíváncsi már a celebekre, meg a társműsorvezetőkre (szintén celeb), stb.”
 • 1. linda83 2009. október 19. 09:44
  „Ez így igaz! Főleg, hogy a csapból ezek a műnők, kétes "urak" csepegnek. Igaz nem kell nézni, de akkor is! Sok helyen csak a tv2-t lehet fogni pénzszűke miatt, és ezt kapni érte!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberfeletti

"Tényleg van olyan teljesítmény, amellyel már nem szégyen kikapni." Tovább olvasom