Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

A Dzsudzsák-ügy

JEGYZET - "A szurkolók dühödt támadást indítottak a 24 éves futballista ellen."
Nagy nemzeti cirkusz lett abból, hogy Dzsudzsák Balázs az orosz Anzsi Mahacskala futballcsapatához szerződött. Ezen már nem is kellene csodálkozni, hiszen régóta tudjuk, hogy nálunk – Dávid Ibolyát kivéve – mindenki ért a focihoz. Meg a politikához, a közlekedésszervezéshez, az oktatás- és vízügyhöz, meg mindahhoz, amiből hirtelen ügy kerekedik. Dzsudzsák Balázs Dagesztánba igazolása egy csapásra nemzeti ügy lett. Az elégedetlen, elkeseredett magyar szurkolók, Dzsudzsák-rajongók dühödt támadást indítottak a világhálón a 24 éves futballista és modell barátnője, Zimány Linda ellen. Úgy átkozódtak, hogy azt egy kocsis is megirigyelhetné. Voltak, akik meghekkelték, trágárságokkal teleírták a brit wikipédia Anzsi Mahacskala-szócikkét. Ezen persze túlléphetnénk azzal, hogy khm..., ilyenek vagyunk, így viselkedünk ezekben a szituációkban. Beletapossuk a másikat a sárba, anélkül, hogy igazán ismernénk a döntés hátterét.

Még mielőtt nekem esnének azzal, hogy vak vagyok, nem látom, miért írt alá Dzsudzsák az Anzsihoz, tisztázzuk: ezerből ezer magyar így tett volna. Az évi egymilliárd forint az egymilliárd forint. El lehet ezért ítélni? Szakmai szempontból viszont lehet és érdemes is elemezni a helyzetet. Milyen csapatok kerültek képbe az elmúlt hónapokban, s ami ennél is fontosabb, ki milyen konkrétumokkal szolgált? Felröppent ugyan a hír, hogy Dzsudzsák a Liverpoolban, a Juventusban vagy a Real Madridban folytatja, de utóbb kiderült, ezek a sztárcsapatok momentán nem akarják leigazolni a penge balszélsőt. A francia Lille, valamint az ukrán Dinamo Kijev 10 millió, a Hamburg 5 millió euróért vitte volna. Az Anzsi 14,5 millió eurót tett le a pénzügyi válságban lévő holland PSV asztalára. Belemehetnénk abba is, hogy ezeknél a csapatoknál milyen a játékrendszer, mennyire találta volna meg ebben magát Dzsudzsák, mennyit játszatták volna, de ez már nagyon sportszakmai kérdés.

Az orosz bajnokság évről évre erősödik (idén például a Szpartak Moszkva négy nullás összesítéssel verte ki az Ajaxot), egyre több világsztár igazol a Premijer Ligába. Dzsuzsáktól azt várja a milliárdos tulajdonos, hogy góljaival a Bajnokok Ligájába juttatja a Mahacskalát négy éven belül. Nem kis terhet kell cipelnie a magyar játékosnak, akitől egy dolgot még nagyon várok: kiáll a nyilvánosság elé, s elmondja, miért döntött az orosz csapat mellett.

Ja, pénteken az Anzsi Mahacskala kettő nullra győzött a brazil Roberto Carlos és a cseh Jan Holenda góljával a Szpartak Nalcsik ellen. Érdemes lesz figyelni az Anzsi és Dzsudzsák útját.

Olvasóink írták

 • 10. miszter 2011. június 14. 13:49
  „9. kiokushyn 2011.06.14. 13:16

  Oda szerződik, ahova csak akar és annyiért amennyiért akar. Ez van!
  Mi itt a probléma?
  Ja, hogy a rohadt nagy írígység!

  Erről van szó!”
 • 9. kiokushyn 2011. június 14. 13:16
  „Oda szerződik, ahova csak akar és annyiért amennyiért akar. Ez van!
  Mi itt a probléma?
  Ja, hogy a rohadt nagy írígység!”
 • 8. kalkutta 2011. június 14. 03:37
  „Egyáltalán, miért kell külföldre szerződni?”
 • 7. miszter 2011. június 13. 15:01
  „Hajrá Mahacskala! Hajrá Balázs! Ha nem ebben a szezonban, de jövőre biztosan a BL-ben szerepel majd a Mahacskala. Presztizsmeccs lesz a PSV-Mahacskala.”
 • 6. balraat 2011. június 13. 13:56
  „Én sem igazán értem a köpködőket. Mindenki a saját sorsát és életét úgy intézi, ahogy akarja. Az orosz futballban egyre több pénz van és egyre többet fejlődik. A körülmények meg szerintem sokkal jobbak, mint a legtöbb nyugati csapatnál. (Természetesen a legnagyobbakat kivéve). De érdemes megnézni a www.deluxe.hu-n, hogy milyen körülmények közé költözik Dzsudzsák. Ott bemutatják azokat a házakat, amelyek abban a körzetben vannak, ahol élni fog. Sőt láttam egy videót ahol Roberto Carlost mutatták vonaton. Na olyat járművet mi el sem tudunk képzelni. Ne gondoljuk már azt, hogy Oroszország minden része az elmaradt kelet. Sok esetben elbújhatunk mellette. Én szurkolok Balázsnak és biztos vagyok benne, hogy a most köpködő "honfitársak" is pár év múlva a Mahalacskának szurkolnak majd a Bajnokok Ligájában.”
 • 5. andreasz 2011. június 12. 14:30
  „Ez a "halott ember" ha egy évig "húzza" akkor már Dzsudzsák jól járt.”
 • 4. MD2009 2011. június 12. 10:00
  „A külföldre került játékosaink sorra rontják el a szerződéseiket, karrierjüket. Így megy ez már Détári óta. Az egy Mrd nagyon sok pénz, de rövid távú gondolkodás.Az Anzsi tulajdonosa már most egy halott ember, csak az a kérdés mikor történik meg a merénylet, hasonlóan a hozzá hasonló gengszterekhez. Akkor meg vége az egésznek. Egy vezető európai csapatból könnyen tovább lehetett volna kerülnie egyre nagyobbakba...ha megfelelt volna...igaz úgy csak néhány száz millió keresett volna.”
 • 3. Kulik 2011. június 11. 19:54
  „Nekem mindegy hol focizik csak, nehogy váltságdíjra költse majd a megkapott pénzt...”
 • 2. vityillo65 2011. június 11. 17:38
  „Ja, akiknek savanyú a szőlő, persze, hogy nem tetszik. Van-e ki visszautasítana ilyen ajánlatot? Én most speciel nem tőle sajnálom ezt a sok pénzt. Vannak, akiktől viszont igen, de nagyon.”
 • 1. Lackó50 2011. június 11. 17:26
  „Évi 1 milliárd. Van még kérdés? És azokra kellene hallgatni, akik ezért csak gyalázkodni tudnak? Ha nekik ajánlana fel valaki ekkora összeget, még akkor is oda mennének, ha a WC-t is velük pucoltatnák. 2-3 év és ennyi pénzzel már boldogan élhet élete végéig. Akkor? Itt miért nem fizetnek neki ennyit, hogy maradjon? ha nincs annyi pénz, akkor meg milyen jogon törnek pálcát fölötte?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó idők

"Egyre-másra adunk hírt olyan kezdeményezésekről, amelyek a világhálón indulnak." Tovább olvasom