Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

A gazdaság ünnepe

"Az élet szervezte úgy, hogy lapunk tegnap reggel elsőként tehette közhírré: december 10-én lesz autópályánk, délután fórumot szerveztünk Csongrád megye gazdasági esélyeiről, este pedig exkluzív társasági rendezvényen méltattuk, díjaztuk azokat, akik teljesítményben, versenyképességben, innovációban, a környezeti értékek megóvásában, illetve személyes tehetségben kiemelkedő módon járultak hozzá szűkebb pátriánk felemelkedéséhez."
Az élet szervezte úgy, hogy lapunk tegnap reggel elsőként tehette közhírré: december 10-én lesz autópályánk, délután fórumot szerveztünk Csongrád megye gazdasági esélyeiről, este pedig exkluzív társasági rendezvényen méltattuk, díjaztuk azokat, akik teljesítményben, versenyképességben, innovációban, a környezeti értékek megóvásában, illetve személyes tehetségben kiemelkedő módon járultak hozzá szűkebb pátriánk felemelkedéséhez. Így a tegnapot duplán, triplán sikerült a gazdaság napjává, a gazdaság ünnepévé tenni.

Egy esztendővel ezelőtt, az ország európai uniós csatlakozásának évében kiadónk, a Lapcom Kft., alapító társakat találva, létrehozta a Délmagyarország Presztízs Díjat – a régió legrangosabb gazdasági elismerését. Ahogy tavaly, az idei pályázat meghirdetésekor sem változott az alapítók szándéka: elismerni, megbecsülni, ünnepelni és a nyilvánosság előtt bemutatni az üzleti szféra legjobbjait, középpontba állítva a teljesítményt, s magát az alkotó, teremtő embert. A Presztízsnek presztízse lett, a nemes versengésben tegnap is olyanok álltak a dobogó legfelső fokára, akiket becsül, tisztel, de talán nem eléggé ismer a megye közvéleménye. Idáig.

Új Presztízs-díjasaink valamennyien a legigényesebb piacon, az Európai Unióban vannak talpon, állják a sarat versenyképességben, minőségben, üzleti tisztességben – példájuk világítóoszlopok lehetnek az itt élők számára a fejlett Európába vezető úton.

Az európai uniós tagság azokat az országokat tette sikeressé, amelyekben a különböző politikai erőknek, a gazdasági élet szereplőinek, a társadalmi és civil szerveződéseknek sikerült megállapodniuk a fejlesztés fő irányairól, azaz társadalmi közmegegyezésen alapulnak. A régióban, a megyében, a kistérségekben ugyanerre van szükség: együttgondolkodásra, a fejlesztési prioritások konszenzusára, közös álmokra és közös cselekvésre.

Ebben próbálja meg kivenni részét a Délmagyarország és a Délvilág is – akár azzal, hogy számoljuk a napokat az M5-ös átadásáig, akár azzal, hogy fejlesztési fórumot szervezünk, akár azzal, hogy megünnepeljük a sikeres gazdasági szereplőket. Mert olyan versenyképes, igazságos és biztonságos Csongrád megyét szeretnénk, amely hosszú távon biztosítja az itt működő vállalkozások és az itt élő emberek boldogulását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilosvai – Tázláron

"Mostanában házhoz jönnek a témák. Nem az utcán hevernek, az ottaniakat agyontapossák az autók. Ez a… Tovább olvasom