Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

A járdán biciklivel tilos

"Föltette már jó Kölcseynk 1831 decemberének legvégén a nagy kérdést – Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? –, mégis visszarévedezünk, ha az elmúltat illesztgetjük a jelenhez."
Föltette már jó Kölcseynk 1831 decemberének legvégén a nagy kérdést – Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? –, mégis visszarévedezünk, ha az elmúltat illesztgetjük a jelenhez. Nem akarom a veretes sorokat értékcsökkentéssel leszállítani az új hídon való biciklizéshez, de el se kerülhetem.

Volt valamikor egy testület, talán még az öregátkosban, ha jól emlékszem, Közlekedésbiztonsági Tanács névre hallgatott. Maradjon érvényben továbbra is a „ha jól emlékszem", mert megeshet rövidebb idő alatt is, hogy elkajszulnak fejünkben a dolgok. Sillabuszában az egyik passzus kimondta, szabad ott a járdán biciklizni, ahol a gyalogos közlekedést nem akadályozzuk. Hogy mi jelenthet akadályt, arról semmit nem szólt, de ha két testes rendőr áll a legkeskenyebb könyökben, biztosan ide vehető.

Mielőtt teljesen belegabalyodnánk, mint majom a házicérnába, megmondom, az új híd újszegedi végén állították meg rendre a bicikliseket. Legalább öten fogták már fülön drótszamarukat, és másodpercenként érkeztek az új áldozatok. Már a híd tetején láttam az eldugulást, idejében leszálltam tehát. Lakosságbarát orcáját mutatta a szerv, intelemmel szolgált csupán, és nem fizetési meghagyással. A járdán, ugye, tilos biciklivel közlekedni. A hídnak a közforgalmi pályáján is tilos, mert ott meg az autók rohannak. Vezessük inkább át gyalogosan a biciklinket.

Nem állt elő bennem semmiféle ellenkezés, egyetlen pisszenés megfordíthatta volna a széljárást azonnal. Azt se tudom, megszűnt-e már az a biztonsági tanács, és a KRESZ se jár velem az iszákomban. Azt viszont tudom, időtlen idők óta esedezünk, fenyegető veszedelmek nélkül segítsenek minket biciklizni. Aki csak passzióból teszi, azt is, meg azt is, aki régen belátta, bizonyos esetekben a leggyorsabb járgányról van szó. És unciával mérhetően se mérgezzük a levegőt.

Kedves Rendőr Bácsik, minden visszamerengési szándék nélkül kérem, ha valóban állna a tilos tábla, fordítsuk vissza együtt. Nem jó, ha kötekedőnek néz benneteket a sok egészséges biciklis.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. június 10. 00:00
    „http://www.delmagyar.hu/forum/biciklis_mizeria/5/2000940/?action=kifejt&ord=1&page=0&limit=200”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézjelek

"Ha kétnaponta írnánk a szemétről, ami a Tiszát és partját csúfítja, talán célt érnénk. Talán. Azért… Tovább olvasom