Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

A kimondott szó kellemetlensége

"Nem picit érzi magát kellemetlenül az újságíró, amikor a helyi televízió kamerái és a képviselő-testületi ülésen jelenlévők előtt egy korábbi polgármesterjelölt napirend előtti felszólalásában hazugsággal vádolja meg."
Nem picit érzi magát kellemetlenül az újságíró, amikor a helyi televízió kamerái és a képviselő-testületi ülésen jelenlévők előtt egy korábbi polgármesterjelölt napirend előtti felszólalásában hazugsággal vádolja meg. Kellemetlen az is, hogy – bár megszólíttatott – kivédhetetlennek tűnik a nemtelen támadás, hiszen hogyan tudná bizonygatni az igazát, amikor egy négyszemközti telefonbeszélgetés során hangzottak el azok a mondatok, amiket az újságban leírt.

A gyomorforgató helyzet viszont egyből oldódni kezd, amikor a képviselő csak azzal próbálja alátámasztani vádjait, hogy a tollforgatót nem először kapja hazugságon, majd más muníció híján szellemi képességeit kérdőjelezi meg, de arról már megfeledkezik, hogy tételesen cáfolja a leírtakat, vagy hogy helyreigazítást kérjen a laptól. Perrel sem fenyeget. Egyszerűen az újságíróra ront, hogy hazudott, aztán – a telefonbeszélgetéstől eltérően – már megválogatott szavakkal újfent rögzíti, miképp vélekedik a csongrádi városvezetésről.

Ekkor már szemernyi kétsége sincs a tudósítónak, hogy ez a kétperces kirohanás pusztán politika. Éppúgy politika, mint amikor a kampány során ez a polgármesterjelölt a tavalyi költségvetési döntéshozatalnál másodmagával átszavazó jobboldali képviselőnőt szakmai kiválóságnak, a másik támogatót pedig vállalhatatlan megélhetési politikusnak nevezte.

Mondott ennél cifrábbakat is, csak az éppen nem került be a lapba. Lehet, hogy ha azokat is viszontlátta volna, ugyanúgy kellemetlenül érezte volna magát, mint szerdán, amikor kimondott szavaival szembesült.
Mindezek után mit tehet mást a tollforgató, mint hogy felelősséggel vállalja a leírtakat, a szavak súlyát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív ágyak, kemény csaták

"A számokat és a tényeket látva egyértelműnek tűnik: a vásárhelyi kórház ügyében kormányoldalról… Tovább olvasom