Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A kislány és a pókautó

"Néhány hónapja a szegedi közgyűlésben is elhangzott, hogy a tiltott helyen parkoló autó(so)k között vannak egyenlők és egyenlőbbek. Példaként említették a szegedi Oroszlán utcában a megállni tilos tábla alatt rendszeresen szabálytalanul álló tűzpiros Ferrarit. Állítólag túl széles, emiatt nem lehet elvontatni."
„A Szegedi Közlekedéssi Kft. SZEPARK Parkolási Ágazat rendőrségi vagy a közterület-felügyelői intézkedésre (megrendelésre) a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművek elszállítását és tárolását végzi" – olvasható a www.szepark.hu honlapon. Ez, talán a „Közlekedéssi"-ben a két s-t leszámítva, rendben is van. Hisz' ki ne értene egyet azzal, hogy a tilosban parkoló járműveket el kell vinni és tulajdonosaikat meg kell büntetni.

Muszáj megemlíteni, hogy az emberek többsége felháborodik, ha „szabálytalanul elhelyezett" autóját elszállítják. Ennél jobban már csak akkor, ha látják, az övét elviszik, bezzeg a másét nem. És még jobban, ha az autóját nem is vihették volna el, mégis elvitték.

Néhány hónapja a szegedi közgyűlésben is elhangzott, hogy a tiltott helyen parkoló autó(so)k között vannak egyenlők és egyenlőbbek. Példaként említették a szegedi Oroszlán utcában a megállni tilos tábla alatt rendszeresen szabálytalanul álló tűzpiros Ferrarit. Állítólag túl széles, emiatt nem lehet elvontatni. Az persze más kérdés, hogy a büntetési cetli sem kerül fel soha a túl széles sportkocsi szélvédőjére.

De hagyjuk ezt. Nem azért, mert nem fontos, hanem mert olyasmi történt, ami egy szülőnek a rémálmaiban is csak elvétve szokott előjönni: néhány perce leállított autójával együtt eltűnt ötéves gyermeke is.

Az óvodából kilépő ötéves kislány beült édesapja mögé a kis
Peugeuot-ba, és együtt elindultak gyógyszert venni egyéves testvérének.

Az ötödik patikába már nem akarta bekísérni az apját. Érthető, már az is csoda, hogy a többibe bement. Az apa mögött még nem csukódott be a gyógyszertár ajtaja, amikor a kislány már azt látta, hogy autójukat számára ismeretlen emberek videózzák, majd egy idegen jármű nyomában az autó vele együtt és édesapja nélkül elindul, néhány perc múlva egy kihalt területen megáll, és a filmesek eltűnnek.

Hál' Istennek pár perc múlva kiderült, nem emberrablás történt, a kislány autóstól a Szepark telepére került. A nagyapa, apa és édesanya velem együtt csak azt nem érti, hogy a szállíttató és a szállítók miért nem győződtek meg arról, van-e valaki az autóban.

Állítólag nem dolguk.
Lehet.
A kérdés csak az: miért nem?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottóötös

"Szombaton valaki megnyerte a lottóötöst, és ha a milliókban kifejezhető aprópénzt nem számoljuk,… Tovább olvasom