Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

A kör

JEGYZET - "Kíváncsi vagyok, az ufók is kitüntetik-e mostanában Pataky Attilát."
Igazán megnyugodtam, amikor értesültem róla, hogy a miniszterelnök feltöltötte az akkumulátorait, és rövid pihenője után újra munkába áll. Amióta ugyanis szabadságon van, nemcsak a nemzet felemelkedése torpant meg, de jelentősebb hírek sincsenek.

Talán csak a Barátok közt és a Dallas új szériáját várom annyira, mint Orbán Viktor visszatérését. Persze míg a Ewingok és Berényiék csakis önös üzleti érdekből ölik egymást meg az ellenfeleiket, a miniszterelnök és kormányának tagjai a nemzet túléléséért folytatnak heroikus küzdelmet – mindenféle üzleti körök kiszolgálása nélkül. Hiszen ez itt mégiscsak a magyar valóság, azok meg buta szappanoperák.

Az uborkaszezon jól látható abból is, milyen kiemelt helyre került a hírek között, hogy az Edda frontembere, Pataky Attila lovagkeresztet kapott az államalapítás ünnepe alkalmából. Ne sajnáljuk tőle: járt már neki. Az egykor hiteles magyar rocksztár – akit saját bevallása szerint gyerekkora óta rendszeresen elvisznek az ufók – azt mondta, az egyedüli legitim nemzeti kormányon kívül mástól el sem fogadta volna az elismerést.

Mondjuk ettől nem kellett különösebben tartania. Másik kormány valószínűleg ki sem tüntette volna a szocialisták után a Fidesz korábbi választási kampányában is szerepet vállaló énekest. Kíváncsi vagyok, az ufók is kitüntetik-e mostanában Pataky Attilát, vagy már maga az kitüntetés, hogy időnként elviszik egy körre. Innen nézve egyébként új értelmet nyer az Edda emblematikus „A kör közepén állok" kezdetű száma is.

Csak zárójelben jegyzem meg: remélem, azok a visszavonuló vízilabdások is hasonló elismerésben részesülnek majd, akik ugyan politikai szerepet sosem vállaltak, mégis egy nemzet büszke rájuk a három olimpián nyújtott teljesítményükért. Ők ugyanis tényleg megérdemlik.

Olvasóink írták

  • 2. paris12 2012. augusztus 22. 09:20
    „hatalmas! Grat! Szeretjük az élcet.”
  • 1. blatth 2012. augusztus 21. 19:38
    „Zagyvus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nyelven, magyarul

"Szent István elérte, hogy mi már nyugati módon legyünk félázsiaiak." Tovább olvasom