Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A közre tartozik

"Annak ellenére, hogy lapunk és Magyar József viszonya nem nevezhető barátinak, eszünkbe sem jutott hisztériát kelteni a papagájkór vagy a madárinfluenza kapcsán a Hungerit körül. Számunkra a korrekt tájékoztatás a fontos."
„Hatszázötvenmillió forintból kicserélték a szentesi Hungerit Rt. komplett ivóvíz- és csatornarendszerét, és szennyvízkezelőjét. Csizmár Gábor munkaügyi miniszter a szombati üzemavatáson kiemelte, a kormány segít: a Hungerit Rt. esetében például a munkahelyek bővítését és megőrzését 70 millió forinttal támogatta. Magyar József, az rt. vezérigazgatója az átadáson hangsúlyozta: a 650 milliós beruházás 40 százalékát Sapard-támogatásból fedezték."
Néhány kulcsmondat a Magyar Távirati Iroda négyszer ekkora terjedelmű szombati tudósításából.

Lapunk nem tudósíthatott. A szentesi üzemavatásra a biztonsági őr Magyar József utasítására nem engedte be munkatársunkat.
Nagyon nem lepődtünk meg, hiszen Magyar József többször is jelezte, nem kíván szóba állni lapunk munkatársával – mindezt egy olyan magánügy miatt, amelynek semmi köze a Hungerithez. Megteheti. Mindenki azt enged be portájára, akit akar. Megteheti, mert az állami támogatás odaítélésének nem feltétele, hogy a helyi napilap beszámolhasson róla, hogyan fejlődik a megye lassan a Pickkel egy súlycsoportba kerülő – a foglalkoztatottak számát tekintve azt meg is előző –, vezető élelmiszer-ipari vállalkozása.

Hivatkozhatnánk arra, hogy közpénz is van a beruházásban, így az a közre is tartozik, s ezt – szerénytelenség nélkül állíthatjuk – ebben a régióban lapunk képviseli. Ráadásul előfizetőink közül valószínűleg több százan dolgoznak a régió legnagyobb versenypiaci munkaadójánál, akik joggal várják, hogy az életüket befolyásoló eseményekről az újság beszámoljon.

Annak ellenére, hogy lapunk és Magyar József viszonya nem nevezhető barátinak, eszünkbe sem jutott hisztériát kelteni a papagájkór vagy a madárinfluenza kapcsán a Hungerit körül. Számunkra a korrekt tájékoztatás a fontos. Ezért is szerettünk volna tudósítani egy ilyen jelentős mértékű beruházásról.

Sajnáljuk, hogy nem tehettük. Olvasóinkra bízzuk, milyen bizonyítványt állítanak ki a föntiek ismeretében ennek történetnek a szereplőiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisa – megkettőzve

"Az olasz városról akarok most szólni, jobban mondva ferde tornyáról, ne magyarul tessék tehát… Tovább olvasom