Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

A mi Willynk

JEGYZET - "Nem is annyira a felelősöket keresem, csupán a józan észt."
A sírva röhögéstől lassan annyi könnyünk lesz, hogy egy úszómedencét simán meg lehet vele tölteni. Pár hónap, és kezdődik az úszó-világbajnokság, aminek Magyarország ad otthont. Hatalmas megtiszteltetés, óriási feladat. De ahelyett, hogy a létesítményekről, a hazai versenyzők felkészüléséről esne szó, még mindig a világesemény kabalái körül forog a világ, amikkel lassan az egész földkerekség előtt leégünk.

Még alig hevertük ki az első kabalát, Bol-dogot, a fehér pulit. Szerencsétlen jószág nemcsak csúnya volt, de pont abban az időszakban született meg, amikor mindenki a vak komondorra asszociált. Bol-dog tervét végül elaltatták. Most elénk ágaskodott Water Willy és Water Lilly. Az új kabalafigurákat hétfőn mutatta be az úszószövetség. A két kis vízililiom-baba még aranyos is lenne, ha nem lenne szakálla. A lányé rózsaszín. Persze lehet, hogy nem szakáll az ott az állán, de első ránézésre nekem úgy tűnt. Meg sokadszorra is...

Közben egy internetes hírportál kiderítette, hogy a Water Willy név már foglalt. Így hívnak egy műpéniszmárkát. Az ember beüti a Google keresőbe, hogy Water Willy, az pedig kiad egy hadseregnyi képet. Többségükön az a bizonyos műpénisz látható, leginkább vízipisztolyos kiadásban. A, hogy is fogalmazzak, műhímtagerdőben pedig egy-két kockán láthatjuk a mi Water Willynket is, Gyárfás Tamás társaságában.

Az úszószövetség kedden már el is határolódott Water Willytől, mondván, tőlük független a kabalák kiválasztása és elnevezése. Ha így van, mondhattak volna nemet is. Lehetett volna Lala és Lili is, ahogy a tervező szerette volna.

Nem is annyira a felelősöket keresem, csupán a józan észt. Egy biztos, Water Willyvel nem célszerű országimázst építeni. Ha elfogadták volna Tvrtko javaslatát, hogy Vízipók legyen a kabala, beállt volna mögé az ország 98 százaléka. Vízipókon senki nem talál fogást. Bezzeg Water Willyn...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első sokk

˝Egy mentálisan sérült fiút kínoztak.˝ Tovább olvasom