Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

A napfény íze

JEGYZET - ˝Mi inkább palackozott formában fogyasztjuk a szőlőt.˝
Nem eszik elég gyümölcsöt és zöldséget a magyar – áll egy friss felmérésben. Elsőre azt hinné az ember: biztos az ára miatt. Mert olcsóbb nem lett tavalyhoz képest, hiába voltak idén kedvezők a körülmények ahhoz, hogy rogyásig legyen a piacos asztalokon a gyümölcs és a zöldség.

Csakhogy két hete egy nyugdíjas házaspár épp a Csörögben ajánlotta fel: jöjjön, aki csak akar, és szedje le ingyen a cseresznyétől, meggytől roskadozó fáikat, mert ők nem bírják. Senki se ment. Szóval nehéz lenne csak a magas árakkal magyarázni az alacsony gyümölcsfogyasztásunkat.
Azt sem hiszem, hogy ne szeretnénk a hazai gyümölcsöket, zöldségeket, azokról ugyanis mindenféle nemzeti öntömjénezés nélkül állítható, hogy valóban a legzamatosabbak Európában. Aki próbált Angliában lecsót főzni vagy Németországban gyümölcssalátát készíteni, tudja ezt.

Másrészt viszont szeszfogyasztásban a világ élvonalába tartozunk, ami amellett, hogy igazán elismerésre méltó, némiképp magyarázza is a helyzetet. Úgy tűnik, mi inkább palackozott formában fogyasztjuk a szőlőt, desztillálva a meggyet, a cseresznyét, az epret. Ami nyilván sokkal praktikusabb, hiszen könnyebben szállítható, nem romlik meg, amellett garantáltan javítja az erős támogatásra szoruló magyar közérzetet. A gyümölcs viszont csak értéktelen vitaminokat, nyomelemeket és rostokat tartalmaz, amellyel rákos és egyéb megbetegedések előzhetők meg.

De hát kit érdekel ez, ha már lehúztuk a harmadik felest is a brüsszelicsipke-szaggató házi pálinkánkból?
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszamenőleg

˝Valami történik a Fidesz háza táján.˝ Tovább olvasom