Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

A remény rabjai

JEGYZET - "Tündérország víziója nem tömi be étellel annak a több millió magyarnak a száját, aki jelenleg a létminimum alatt él."
A remény fontos eleme a magyar népléleknek, ezért a választásnak sokkal inkább a reményről kell szólnia – jelentette ki Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában, aki mellesleg azt is megjegyezte, hogy „ha a szocialisták, internacionalisták kormányoznak, akkor azt gondolják, hogy bemutatják a tényeket és adatokat, hogy mennyit fejlődött a gazdaság, és akkor rájuk fognak szavazni". A miniszterelnök lényeglátó megállapításaiból – a magyar néplélek alapos ismerete mellett – két dolog biztosan kiderül. Az egyik, hogy a kormányzó párt vezetőjét nem különösebben zavarják a munkanélküliséggel, reálbércsökkenéssel, elszegényedéssel vagy éppen a kivándorlással kapcsolatos tények a kormányzás közben. A másik pedig, hogy tőle biztosan nem várhatunk olyasféle őszinteségi rohamot, amilyet Gyurcsány Ferenc kapott 2006-ban Balatonőszödön.

Pedig Tündérország víziója nem tömi be étellel annak a több millió magyarnak a száját, aki jelenleg a létminimum alatt él. Persze tudjuk, hogy meg lehet élni ma Magyarországon 47 ezer forintból, de hát erre csak egyes fideszes képviselők képesek, és ennek titkát azóta is szigorúan őrzik. Nehezen mondható a nagycsaládba született gyereknek, akinek szülei az évek óta tartó pannon gazdasági fellendülésben elvesztették a munkájukat, hogy krumplin és tésztán kívül kap majd mást is enni, de a rezsiharc egyelőre elvitte az erőforrásokat, bocs. Kevés vigaszt nyújt a Szegeden ruha- és ételadományért egyre hosszabb sorokban állók számára, hogy jó ütemben épülnek a stadionok az országban – vagy hogy Magyarország jobban teljesít. Kérdés, minél jobban. Mondjuk Mozambiknál?

„Szénbányákat nyitunk meg, és készülünk egy váratlan tettre" – közölte Orbán rejtélyesen ugyanebben az interjúban. Nem tudom, mi lesz az a váratlan tett, de remélem, nem valamiféle „szedd magad" akció indul télire a szegényeknek ezekben a bányákban. Igaz, a kampányban így melldöngetés közben azt is bejelenthetnék, hogy a magyar termőföld megvédésen, az agrárium fellendítésén és a sikeres rezsiharcon kívül még a bányászatba is újra lelket lehelt a kormány.

Olvasóink írták

 • 3. csonakos 2013. szeptember 25. 07:54
  „2. blatth 2013.09.24. 20:09
  Ha gödröt ásatok egy csoporttal a másik csoport betemeti az is munkahely teremtés szerinted? Ezeknek a stadionoknak semmi értelme a butaság mementói lesznek! Mikor megy ki itt egy meccsre hétköznap hetvenezernél több fizető néző mint Barcelónában tegnap este? Annak a pár ezernek átlagban aki itthon nézi ezt a szenvedést meg elég az is ami van! Orbán azt mondta a nézők miatt kellenek az új stadionok! Hol vannak azok a nézők, hogy kifizetődő legyen? A tömegsportot támogatni, hogy legyenek olyan sportolók akik megtöltik a mostani stadionokat és akkor építeni nekik megfelelő nézőteret!”
 • 2. blatth 2013. szeptember 24. 20:09
  „Ennek a cikknek a fele sem igaz, olyan mint Gyucsány; hazudik délben, reggel meg este. Talán felsejlik valami igazság-mozzsa abban, hogy "jó ütemben épülnek a stadionok", de akkor a következtetést is oda kellene írni - munkahelyeket teremt.”
 • 1. csonakos 2013. szeptember 23. 13:06
  „Nagyon jó jegyzet! A remény hal meg utoljára de a szeretet az örök! Ez a bányakérdés megérne egy oknyomozást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dánia az Alföldön

"Pénzt zabáló motorok. Benzingőzzel terhelt levegő. Zsúfolt utak. Ellustult, esernyő helyett is autót használó emberek." Tovább olvasom