Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

A rendőrök következnek

"Vajon ki vagy mi vett rá egy sokgyermekes családapát, hogy a múlt héten hétfőn Szegedről Budapestre utazzon és csatlakozzon a Magyar Televízió szákházát ostromlókhoz?"
Vajon ki vagy mi vett rá egy sokgyermekes családapát, hogy a múlt héten hétfőn Szegedről Budapestre utazzon és csatlakozzon a Magyar Televízió szákházát ostromlókhoz? Talán még ennél is érdekesebb kérdés, hogy ki vagy mi bírta rá erre ugyanazt az embert, aki 1990 előtt megfigyelt ellenzékiként a demokráciáért emelte fel a szavát? Ki bírta rá, hogy a rendszerváltás után tizenhat évvel a demokratikusan megválasztott miniszterelnök lemondását akarja antidemokratikus úton kikényszeríteni és a kormányt megbuktatni?

Ezekre a kérdésekre nincs válasz. Gonda István egyelőre hallgat.
Akik azon az éjjel vele tartottak, vagy akikkel ő tartott, nem válogattak az eszközökben. Puszta kézzel szedtek fel útburkolati köveket, hogy azokat az MTV székházát felszerelés nélkül védeni próbáló rendőrökre zúdítsák, majd gépkocsikat gyújtottak fel, magyar zászlókat szaggattak le, padokat téptek fel. A magukat forradalmároknak tartó, köztörvényes bűncselekményeket elkövető vandálok azt üvöltözték a halálfélelemtől gyötrődő áldozataik felé, hogy hazaárulók, hazaárulók!

Köztük, velük volt Gonda István, aki most nehéz helyzetbe került.
A férfit ugyanis szegediek tucatjai ismerték fel a különböző tévécsatornák felvételein a Magyar Televízió Szabadság téri székházát ostromló csőcselék között. Jól látható, hogy gránitkövekkel a kezében a tévé bejárata felé tart. Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy bármelyik pillanatban rendőrök kopogtathatnak be lakásának ajtaján, hogy kérdéseket tegyenek fel neki.

Az egyházi iskola pályázatírója a tévéostrom másnapja óta számíthat erre. Csakhogy most nem a rendszerváltók, hanem a köztörvényes bűnözők, rablók és gyilkosok közé kerülhet. Lehet, megpróbálja elhitetni, hogy a kövekkel el akart szaladni, nehogy azokkal is megdobálják a rendőröket.

Gonda és társai tettére nincs magyarázat, nincs mentség. A vérző fejű, lábukról ledöntött rendőrök kétségbeesett menekülését nem lehet elfelejteni, mint ahogy a lángoló kocsikat, a megrongált rendőrautókat és az égő épületet sem.

Mégis akadnak, akik néhány nappal a történtek után már amnesztiát követelnek nekik.

Még csak az kéne!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ránctalanítás

"A rendszerváltás körül biztos jövőt akart a gyerekének az az ismerősöm, aki folyvást mondogatta:… Tovább olvasom